Interaktivni dodatki:






Datum: 27. FEB 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Voda, ki odplakne maščobe

Predstavljamo vam recept za vodo, ki pomaga odstraniti strupe iz telesa, uravnava prebavo in mimogrede še topi odvečne maščobe

Človeško telo je sestavljeno iz 70 % vode, zato je voda verjetno najpomembnejša sestavina, ki jo potrebujemo. A veliko bolje kot industrijski napitki so seveda naravni zelenjavno-sadno-zeliščni, ker lahko taki vodi dodamo lastnosti, ki jih želimo. S pravilno izbiro sestavin je tako, kot bi vodo programirali.

Spodnji recept je priporočljivo piti pol ure pred in po obroku. Pred obrokom bo napitek poskrbel, da boste obvladali svoj apetit, po obroku pa bo počistil toksine ter odstranil odvečne maščobe, ki se utegnejo nabirati predvsem okoli trebuha.

Sestavine:

  • 2 litra vode
  • 1 pomaranča
  • 1 grenivka
  • 1 kumara
  • 1 do 2 žlici ingverja v prahu (lahko tudi nariban ingver)
Priprava:

V stekleni vrč dajte na kolobarje narezano pomarančo, grenivko in kumaro. Seveda vse pred tem dobro operite. Dodajte še ingver, za okus lahko dodate še nekaj lističev poprove mete. Vse to prelijte z vodo in postavite na temno, a hladno mesto. Zelo pomembno je, da ima napitek sobno temperaturo.

Pustite stati čez noč.

Seveda je grenivka bistvena sestavina, ki pomaga pri hujšanju, ker zmanjšuje apetit. Pomaranča bo dala napitku sladkobo in osvežilen okus. Kumara je diuretik, ki čisti telo. Ingver bo poskrbel za vnetja in vsiljive bakterije.

Na koncu vam preostane le, da do konca dneva popijete vso vodo, pri čemer si količino potrebne vode izračunajte v spodnjem obrazcu.

Izračun potrebne dnevne količine vode

Izračun velja pri minimalni telesni aktivnosti (pol ure sprehoda).
, težek kg, potrebuje na dan 0 litrov vode (to je 0 kozarcev po 2 dcl).
Upoštevajte, da približno 30 % vode (v vašem primeru 0) dobimo s hrano.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani