Interaktivni dodatki:






Datum: 6. JAN 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Naravno zdravilo proti glavobolom

Vas pogosto boli glava? Ste utrujeni? Raztreseni? Težko spite? Vas stiska v grlu, ko samo pomislite, da morate v službo? Imamo zdravilo!

Zdravilo, ki vse to omili, pozdravi in odpravi, je zelo preprosto in vam ga priporočamo namesto večerje, ker se boste zraven še dobro najedli.

Potrebujete kos polnozrnatega kruha. Banano narežite na tanke kolobarje in jih kot klobase položite na kruh. Jejte počasi, med tem pa spijte skodelico kamiličnega čaja.

Kakšen nasvet pa je to, porečete?!

Banana je bogata s kalijem, ki spodbuja krvni obtok in izločanje tekočin in toksinov. Poleg tega vsebuje veliko škroba, ki je energetski integrator, krepi telo in mu daje moč. Pozabite na depresivno počutje.

Vlaknine iz polnozrnatega kruha so zelo pomembne, ker čistijo in pospešujejo prebavni trakt. Slaba prekrvavitev in upočasnjena prebava sta namreč glavni krivec za nastanek glavobolov.

In zakaj še kamilični čaj?

Zato ker deluje pomirjevalno, skrči krvne žile in tako več energije pride v možgane.

Pa še to ...

Taka večerja je lahko odlična shujševalna kura. Vsak dan namreč poskusite pojesti 2.093 J (500 kalorij) manj, kot je vaš optimum, pa se boste po samo nekaj tednih pošteno znebili kilogramov (1 do 2 na teden), ko pa se boste navadili na tak tip večerje, pa vam tudi več ne bo težko zvečer jesti banano.

Izračun dnevnega vnosa energije (kalorij)

Izračun energije (kalorij) po Mifflinovi enačbi velja za najnatančnejši približek, ki pa kljub vsemu lahko odstopa za 10 % v plus, ali minus.
, star let, visok cm in težek kg, potrebuje na dan 0 J (0 cal*).
* Velja za dneve, ko niste fizično aktivni.


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani