Interaktivni dodatki:


Otroci pred 10 mesecem starosti naj sploh ne bi jedli rib. Do drugega leta le 50 gramov na teden, do petega pa največ 70 gramov.
Otroci pred 10 mesecem starosti naj sploh ne bi jedli rib. Do drugega leta le 50 gramov na teden, do petega pa največ 70 gramov. (Homegrownandhealthy.com)



Datum: 10. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

So ribe res zdrave?

Vrsta neodvisnih raziskav je pokazala, da moramo biti pri uživanju rib previdni, zlasti pri otrocih ...

Ali ste vedeli, da so lahko ribe pri otrocih mlajših od 10 mesecev tudi nevarne? Nutricisti celo svetujejo, da otroci do 5 let naj ne bi jedli ribe več kot dvakrat na teden in še to v omejenih količinah do največ 150 gramov. Gojene ribe imajo tudi do 7-krat več težkih kovin, kar lahko povzroči okvare na živčevju, migrene in pospešijo rast tumorjev.

Med gojenimi ribami so zlasti nevarni lososi, ki so v naravi vajeni živeti v deročih vodah, v stoječih pa njihovo meso dobesedno zasmrdi. Zato ribogojnice v vodo dodajajo precej strupene kemikalije, ki so tudi odraslim škodljive.

Sicer pa so ribe dober vir vitaminov A, D in B, vsebujejo veliko joda, magnezija, kalija in broma, najpomembnejše pa so polinenasičene maščobne kisline, ki pospešujejo presnovo in blagodejno vplivajo na možgane, srce in ožilje.

Na koncu je potrebno poudariti še nekaj ... Vedeti morate, da je v ribjih konzervah z zelenjavo samo 15 do 20 % rib, ostalo pa so zelenjava, testenine, žita, začimbe in seveda olje.

Jesti ribe je zdravo le, če so tudi ribe zdrave.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hrana
 
ribe
 
otroška hrana
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani