Interaktivni dodatki:






Datum: 29. JUN 22 - RECEPTI

Okrogle bučke z nadevom

Okrogle bučke kar vabijo našo domišljijo, da njihovo obliko izkoristimo za pripravo jedi, ki bo na krožniku izgledala posebna.

Sestavine:
- tri okrogle bučke
- pol kilograma mletega mesa (pol govedine, pol svinjine)
- eno čebulo
- tri stroke česna
- eno jajce
- dve žlici mletih lanenih semen
- pest petršilja
- sol in poper
- zeliščno sol
- olivno olje za preženje
- en srednjevelik paradižnik
- sir gavda

Priprava:
Bučke prerežite čez sredino, kjer so najdebelejše in iz vsake strani odrežite kolobar, visok dva centimetra. Iz treh bučk naredite šest kolobarjev. (Ostanke bučk prihranite za omako). Odstranite lupino. Natrite jih s stisnjenim strokom česna in zeliščno soljo, ter zložite v pekač, ki ste ga pokapali z olivnim oljem.

Čebulo na drobno nasekljajte, popražite na olivnem olju, da postekleni in dodajte mleto meso. Pražite par minut, da tekočina izpari. Meso prestavite v skledo in ohladite. Dodajte strta stroka česna, pest sesekljanega petršilja, jajce, lanena semena, solite in poprajte ter dobro premešajte.

Z žlico polagajte maso v bučkine kolute, da napolnite notranjost in še kakšen centimeter na vrh. Obložite še z na kolute narezanim paradižnikom, ki ga potresete z zeliščno soljo, na vsakega dajte še kupček drobno naribanega gavda sira.

Pečite v ogreti pečici na 200 stopinj, 30 minut.

Nasvet: ostankov bučk nikar ne zavrzite, ampak napravite omako. Drobno jih sesekljajte ali naribajte, dodajte žlico naribane čebule, nariban strok česna in vse skupaj prepražite na dvah žlicah masla. Malo zalijte z vodo, dušite še pet minut, nato dodajte dve zvrhani žlici sveže kremaste smetane (creme fraiche), vejico nasekljanega svežega kopra, ali ščepec posušenega, ščepec muškatnega oreščka, ter solite in poprajte. Po nekaj minutah kuhanja zmiksajte s paličnim mešalnikom v čudovito kremasto omako, ki se lepo poda k okroglim nadevanim bučkam.



Okrogle bučke z nadevom


Okrogle bučke z nadevom
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani