Interaktivni dodatki:






Datum: 17. JUL 22 - ZANIMIVOSTI

Sadje na žaru

Poleg slanih, sladkih, kislih in grenkih okusov dobimo poleti tudi dimljen okus, to je okus žara. Morda niste vedeli, a tudi sadje je lahko zelo primerno živilo za na žar!

Bučke, paprika, čebula, koruza, krompir in še kaj so že skoraj obvezni elementi vsake žar pojedine. Med neodkrito zelenjavo izjemnega okusa spada tudi rdeča pesa. Kaj pa sadje? Edini problem je sladkor, ki na vročini karamelizira, vendar pa kombinacija mesa s sadjem daje povsem novo dimenzijo okusov, ki se jo splača okusiti.

Pri pečenju sadja na žaru je treba upoštevati nekaj pravil. Veliko sadje, ki ga lahko narežete na vsaj centimeter debele rezine (lubenica, melona, avokado, breskve, tudi jabolka), pecite hitro in na čistem delu žara (sadje nikar ne pecite na istem mestu, kot ste prej meso, ker ti okusi niso vedno kompatibilni).


Na žaru pa lahko pečete tudi drobno sadje, ki pa ga poskusite natakniti na ražnjič. Upoštevajte, da je sadje z nekaj kisline (citrusi, jabolka) odlična kombinacija za sadno-zelenjavna-mesna nabodala.

In še nekaj ... K okusom iz žara odlično spada tudi med.



Sadje na žaru


Sadje na žaru
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani