Interaktivni dodatki:






Datum: 18. AVG 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Težko se ji je upreti - pečeni, ali kuhani

Smo ravno v obdobju, ko nas narava razvaja z mlado, sočno, hranljivo, okusno, sladko, poceni in atraktivno koruzo. Preverite za kaj je dobro vsak dan pojesti en storž ...

Mlada koruza spada med najokusnejša živila, ki so nam dostopna. Koruza ima namreč malo maščob, a veliko beljakovin, škroba in naravnega sladkorja. Poleg tega ima samo en storž skoraj tretjino dnevno potrebne količine vitaminov B, C, folne kisline, kalija, fosforja, magnezija ...

Koruza ima veliko vlaknin, kar je dobro za črevesje in pri premagovanju želodčnih težav. Poleg tega preprečuje težave z ožiljem in preprečuje bolezni srca. Nosečnice bi morale redno uživati koruzo (še posebej svežo!), pomaga pa tudi pri težavah z raznimi vnetji.

Kaj vse je užitno pri koruzi?

Pečena, kuhana, ali kombinirana. Cela, luščena, v solati, kot samostojna jed z nekaj masla in soli ... Možnosti priprav je veliko, a ene stvari nikar ne spreglejte. Koruzni lasje (drobne nitke, ki se prepletajo na vrhu storža) so izredno dobro sredstvo za pripravo koruznega čaja, ki topi apnenčaste ledvične kamne in pesek. Dovolj je, da popijete skodelico, do največ tri na dan.

In še nekaj: koruza, ki jo narabutate, je bolj zdrava. Dokazano! Pa ne zato, da bi kmetom delali škodo, pač pa zato, da ste več v naravi.



Težko se ji je upreti - pečeni, ali kuhani
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hrana
 
koruza
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani