Interaktivni dodatki:






Datum: 20. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako pojesti manj in se pri tem ničemur odreči

Če želite shujšati pol kilograma, morate pojesti 3500 kalorij manj na teden, kar znese 500 kalorij manj na dan

Hitrost hujšanja pol kilograma na teden je zdravo hujšanje, ki ga priporočajo tudi zdravniki. To je hitrost, ko se organizem brez prevelikih stresov prilagaja novim prehranskim navadam, vi pa tudi ne boste lačni, še posebej, če boste upoštevali nekaj spodnjih nasvetov.

Zajtrk je obvezen. Če ne zajtrkujete, potem so sanje o vitkejši postavi res samo sanje. Še več! Nutricisti priporočajo, da za zajtrk pojeste najmanj 2.512 J (600 kalorij). Itak jih boste tekom dneva izgubili.

Zajtrkujte jajca. Jajca so sitostna, energetsko in nutricistično bogata ... Če zajtrkujete dvoje jajc, boste čez dan pojedli 1.674 J (400 kalorij) manj. Zakaj? Zato, ker boste z lahkoto preskočili vmesno malico.

Prenehajte s pitjem sadnih sokov. Ni treba posebej poudarjati, da imajo sadni sokovi ogromno energije in premalo energetske vrednosti, da bi se jih splačalo uživati. Seveda to velja za kupljene, če pa si sami naredite smuti, pa je to lahko odličen nadomestek za obrok (denimo kosilo, ali večerjo - zajtrk kar pustite tradicionalen). Namesto sokov raje pijte čaje in vodo, ki pa ji lahko dodate koščke sadja, da ji obogatite okus. Če ne čutite te potrebe, še bolje. Čista voda je še vedno najboljša.

Telovadite med gledanjem televizije. Če med popoldanskimi poročili delate trebušnjake, vrtite kolo, vrtite hulahop ali delate druge aerobne vaje, lahko brez težav izgubite 1.256 J (300 kalorij). Še bolje pa je, če najdete kak glasbeni program in poplesavate vsaj tri skladbe, tu in tam pa še imajo rubriko za aerobiko in lahko telovadite z dekleti z ekrana. kaj pa moški? Trebušnjaki. Če to berete, vas ima 95 % tako in tako težave s trebuhom.

In še nekaj ... Če boste pred televizorjem telovadili, ne boste jedli. Torej je korist dvojna. Če bi pa še prepovedali reklame med filmi, pa bi bili ljudje na splošno bolj vitki, kajne?!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
sok
 
jajca
 
hujšanje
 
zajtrk
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani