Interaktivni dodatki:






Datum: 12. NOV 16 - RECEPTI

K.O. krompir

Dokazano je, da imajo krompirjevi olupki veliko vitamina B in C, polni so železa, kalcija in kalija. Zato krompirja ne lupite, specite ga z olupki vred v pečici in pojejte.

Sestavine:

- šestnajst majhnih krompirjev, velikosti jajca
- olivno olje
- sol

Priprava:

Krompir dobro operite in skuhajte. Pekač obložite s papirjem za peko in nanj zložite krompirje po štiri v vrsto. Z dlanjo ali s kuhinjsko krpo pritisnite na vsak krompir, da se razpoči. Na vsakega polijte žličko olivnega olja in posolite z morsko soljo.

Pecite v ogreti pečici na 200 stopinj najmanj pol ure. Če imate raje bolj zapečen in hrustljav krompir, podaljšajte čas pečenja.

Zraven postrezite solato ali pa samo majonezo in kečap.

Nasvet: za pripravo tega recepta je najboljši rdeč krompir Red Scarlet.

Red Scarlet je zgodnji krompir, ki ga kupujemo kot mladi krompir. Ima podolgovate gomolje, rdečo kožico in rumeno meso. Po kuhanju ta krompir ostane močno vlažen, voščen in trd. Ne razkusa se. Ta sorta je primerna za pečenje in praženje, posebno pa se priporoča za pečen krompir s kožico v pečici in kuhan za solato.

Seveda pa lahko uporabimo kateri koli krompir in ga pred pečenjem začinimo po svojem okusu. Lahko ga potresemo s parmezanom ali pa namesto olivnega olja uporabimo maslo....

Jed ne vsebuje glutena.



K.O. krompir


K.O. krompir


K.O. krompir
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani