Interaktivni dodatki:






Datum: 5. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Kaj narediti, da vreme ne bo vplivalo na vaše zdravje?

Ste med polovico Zemljanov, ki je vremensko občutljivih? Ko se bliža hitra sprememba vremena, že vnaprej veste, da to ne bo dobro za vas, a ne veste kaj storiti?

Hitre temperaturne spremembe, spremembe v pritisku in vlagi, vse to tudi vpliva na vaše zdravje. Z leti pa ta občutljivost le še narašča. Ker je vreme jeseni in spomladi precej nestanovitno, ima veliko ljudi težave s tem. Vendar, ali ste vedeli, da lahko s pametno prehrano simptome močno omilite?

Zelenjavna juha
Poletje ni ravno čas za juhe, je pa zato jesen. Zelenjavna juha ima namreč vse hranljive snovi zelenjave, ki jo uporabite, poleg tega pa ogreje telo in ga hitro napolni z energijo. Ko pride do naglih atmosferskih sprememb, mora tudi telo hitro reagirati.

Gobe in gozdni sadeži
Gozdni sadeži, še posebej gobe, ugodno vplivajo na krvni obtok in izravnavajo pritisk. To velja tako ob nenadnem padcu temperature, kot tudi hitrem dvigu. Telo se mora tudi čez dan večkrat prilagajati, zato je dobra prekrvavitev ključnega pomena. Če vas rado zebe v noge, ali roke, potem jejte več gozdnih sadežev, tudi rozin ...

Železo
Železo skrbi, da imajo celice dovolj kisika. Pomanjkanje železa pomeni, da ste hitreje utrujeni, pogosteje lačni, poleg tega pa še nejevoljni in brez moči. Največ železa, ki se na hitro aktivira v telesu, najdete v peteršilju, čebuli, grahu in bučnih semenih.

Voda
Daleč najboljši blažilec vremenskih sprememb je voda. Vremenska občutljivost je večja, če je telo dehidrirano. Najpreprosteje bi bilo, da pred vremensko motnjo spijete liter, ali dve vode, a od tega ne bi bilo veliko koristi, ker bi višek vode stekel v debelo črevo. Piti morate počasi in konstantno več ur. Zelo pomembno je, da se držite nekaj pravil, ki jih najdete v naslednjih prispevkih:

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hrana
 
gobe
 
juha
 
voda
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani