Interaktivni dodatki:


(Afternoonrecipes.com)



Datum: 12. OKT 22 - RECEPTI

Vrhunsko pecivo iz samo dveh sestavin

Najboljši so sveži, pravkar pečeni, in dobri so tudi čez dan, ali dva. Pripravijo jih lahko otroci in tudi tisti, ki nimajo nobenih kuharskih izkušenj ...

Dejstvo je, da je receptom, ki zahtevajo deset sestavin in odlično poznavanje kuharskih tehnik, odklenkalo. Prav tako jedi, ki zahtevajo več kot nekaj minut priprav, ne dela nihče. Glavna prednost enostavnih jedi pa je v moči njihovih sestavin. Preproste jedi tudi v našem želodcu delujejo preprosto in razumljivo.

Pecivo iz samo dveh sestavin ne vsebuje sladkorja, jajc, niti mleka in je zato brez glutena, brez laktoze, pa še poceni.

Recept so prvi predstavili po spletni strani www.TheBurlapBag.com, gre pa tako. Potrebujete:

  • ovsene kosmiče
  • dve veliki banani

Priprava: Banani olupite in ju zmiksajte. Po žličkah dodajajte ovsene kosmiče in ves čas mešajte. Ko zmes ni več tekoča (to pomeni, da lahko z žlico oblikujete piškotom podobne oblike), dajte na pekač pekovski papir in iz zmesi naredite majhne kupčke. Vse skupaj dajte v pečico ogreto na 160 stopinj Celzija in pecite 15 minut.

Seveda lahko v zmes, ali pred pečenjem dodate še sestavine po lastnem okusu. Zelo dobro je, če zmesi dodate cimet, ali čokolado. Zanimive oblike lahko dobite, če na vrh kolačkov dodate orehova jedrca, lahko tudi lešnike, rozine. Pri TheBurlap Bag celo priporočajo, da lahko namesto banan uporabite breskve, kar popolnoma spremeni okus peciva.

Prav zaradi množice možnosti za eksperimentiranje je pecivo iz samo dveh sestavin postalo po internetu velik kulinarični hit.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
banane
 
breskve
 
kosmiči
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani