Interaktivni dodatki:


Korzet je lahko koristen, če ne pretiravate s viktorijansko obliko telesa.
Korzet je lahko koristen, če ne pretiravate s viktorijansko obliko telesa. (YouTube)



Datum: 29. OKT 21 - ZANIMIVOSTI

Je mogoče s steznikom hujšati?

Ali ste vedeli, da imajo stezniki lahko tudi dobre lastnosti in, da je več slabih, če jih ne nosite?

Ko so primerjali postave holivudskih lepotic Kourtney Kardashian, Gwyneth Paltrow, Jennifer Garner in Jessice Alba, so prišli do skupne točke: vse redno nosijo steznik. Poleg tega so stezniki v Indiji in Afriki nekaj običajnega, tradicionalnega, po Evropi in v ZDA pa je steznik najbolj osovražen kos oblačila, sovražnik številka ena vseh feminističnih bojev.

Seveda si ni težko predstavljati trpljenja viktorijanskih dvornih dam, ki so se komaj spravile v dvorno uniformo. To je bilo pretiravanje brez razloga. Na drugi strani pa imamo vse več primerov, ko so tudi zaradi ohlapnejše mode postale trebušne mišice ohlapnejše, okoli trebuha se nam dela vedno več maščobnih blazinic in tudi notranji organi niso več na pozicijah, kjer bi morali biti. Zdravniki se prav s temi problemi vse pogosteje srečujejo, vendar si še nihče ne upa svetovati steznika.

Ko je Jessica Alba v nekem intervjuju priznala, da po rojstvu drugega otroka ni mogla več samo s telovadbo obdržati popolne postave in se je zatekla po pomoč k stezniku, so se tudi bolj resni možje vprašali o koristnosti teh mučilnih naprav.

Pri reviji Shape so angažirali nekaj zdravnikov, ki so analizirali posledice nošenja steznikov z normalnimi nastavitvami. Ugotovili so, da rahel pritisk na želodec zmanjšuje apetit (razne operacije po zmanjšanju želodca in podobno ekstremni posegi niso potrebni). Poleg tega so mišice, čeprav pod pritiskom, bolj obremenjene, aktivne, ves čas v pogonu. pritisk na trebušno votlino povzroča boljšo odvajanje vode, boljšo prebavo, povezave med organi pa so zato, ker je vsak organ na svojem mestu, bolj optimalne, hitrejše in z manj možnosti, da bi prišlo do zapletov. Testi so pokazali, da ženske in moški (obstajajo tudi moški stezniki) pojedo do 30 % manj hrane, če vsaj 8 ur na dan in 6 dni na teden nosijo steznik.

Pri Shape so celo obljubljajo, da vam kombinacija steznika in zdrave hrane pomaga shujšati do 3 kilograme na teden.

Na koncu pa si nekaj le moramo priznati: gledano iz zgodovinskega zornega kota smo ljudje danes najbolj neskladni, celo grdi. Smo generacija velikih trebuhov.

Je bil to namen Darwinove evolucije?

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani