Interaktivni dodatki:






Datum: 16. OKT 23 - RECEPTI

Testo za pice iz samo dveh sestavin

Kdaj ste nazadnje sami naredili testo za pico? Priznajte, da ne bi nikar pomislili, da lahko to storite s samo dvema sestavinama?!

Recept za izvrstno testo za pico iz samo dveh sestavin je prva na svojem blogu objavila Elettra Wiedemann. Picam iz preprostega testa se zato reče wiedemannine pice, recept pa gre tako.

Vzemite 200 gramov moke z dodatkom pecilnega praška in soli (lahko kupite pripravljeno mešanico, ali pa jo pripravite sami - pol vrečke pecilnega bo dovolj ter ščepec soli). K moki dodajte 150 gramov grškega jogurta.

Med grškim in navadnim jogurtom je precejšnja razlika, zato je zamenjava sicer mogoča, vendar pa okus ni enak. Grškemu jogurtu je s postopki odcejanja odstranjena sirotka, zato je bolj gost in kremast. Po okusu je podoben mlademu siru, a ima še vedno okus jogurta. Ima tudi več maščob (10 % in več), originalno pa je narejen iz ovčjega mleka, včasih tudi iz mešanice kravjega in ovčjega.

In še ena razlika je med grškim in navadnim jogurtom, ki je lahko odločilna pri vašem naslednjem nakupu. Grški jogurt ima več kalcija, več probiotikov in beljakovin, vsebuje pa manj sladkorja.

Testo iz moke in jogurta dobro premešajte, da dobite testo. Ko je testo pripravljeno, ga pustite stati 10 minut. Razvaljajte ga, po potrebi dodajte še malo moke, da testo ne bo lepljivo, pico pa naredite po svojem okusu.

Ne boste verjeli, a taka pica je bolj zdrava od klasične.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani