Interaktivni dodatki:






Datum: 5. NOV 21 - DOBRO JE VEDETI

Spomladi hujšamo za lepoto, jeseni pa za zdravje

Če mislite, da so maščobe krive za vaš višek kilogramov, potem je dobro vedeti s čim jih najlažje topite

Redna telovadba in zmerna telesna aktivnost, kamor sodijo tudi sprehodi, so zlasti v jesenskem in zimskem času zelo pomembni. Ljudje se v tem delu leta manj gibljemo, zato se tudi bolj redimo. Mnogi prehranski strokovnjaki pravijo, da spomladi hujšamo za lepoto, jeseni pa za zdravje.

1. Mleko in mlečni izdelki
Mleko in mlečni izdelki živalskega izvora vsebujejo konjugirano linolno kislino (CLA), ki pomaga pri transportu sladkorja v celice mišic, poleg tega pa preprečuje, da telo višek glukoze pretvori v maščobo. Poleg tega CLA znižuje nivo sladkorja in tako pomaga pri hujšanju in tudi pri vsesplošnem počutju.

2. Govedina
L-karnitin je mogoče najti v rdečem mesu (jagnjetini, divjačini, govedini) in tudi v ribah. Pomemben je za regeneracijo mišic, uporablja se kot spodbujevalnik metabolizma, prav tako pa pospešuje izgorevanje maščobnih celic.

3. Morski sadeži
Morski sadeži imajo citozan, posebno vrsto vlaknin, ki vežejo nase maščobe v želodcu. Poleg tega pa vse vrste vlaknin spodbujajo delovanje črevesja, kar pospešuje prebavo in uravnava pritisk in raven holesterola v krvi.

4. Cimet
Cimet se že dolgo uporablja za zdravljenje prebavnih motenj, pri bakterijskih okužbah, normalizira krvni tlak, raven sladkorja in pospešuje prebavo. Pravzaprav imajo tak učinek vse dišeče božične začimbe in morali bi jih uporabljati vsak dan.

5. Kakavova zrna
Teobromin je zelo pomemben za naše počutje, pomaga pa tudi pri hujšanju. Da bi bili učinki hujšanja vidni, bi ga morali pojesti vsaj 10 gramov na dan, kar pa je približno 3 kilograme temne čokolade. Pomaga, če jemljete koncentrat, sicer pa nekaj temne čokolade brez sladkorja lahko bolj koristi, kot škodi.

6. Zeleni čaj
Večina čajev vsebuje katehin, ki učinkovito razgrajuje maščobe. poleg tega pa je to antioksidant, ki je 100-krat močnejši od vitaminov C in E.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani