Interaktivni dodatki:






Datum: 16. FEB 24 - DOBRO JE VEDETI

Spoznajte najpomembnejše domače zdravilo

Že Hipokrat je z glino zdravil revmatična obolenja, poškodbe od vojnih pohodov, celo tifus so svoj čas premagovali z njo, danes pa imamo raje zbirko tablet.

Glina dokazano zdravi in to ji priznava celo uradna medicina, ki jo uporablja pri zdravljenju arterioskleroze, obolenj dihalnih poti, sprememb na koži, hkrati pa zelo pomaga pri čiščenju organizma, pri želodčnih težavah in celo pri izpadanju las. Za glino velja, da pomaga zunaj in znotraj, vsebuje pa kar 75 različnih mineralov, kar pojasni njene številne zdravilne lastnosti.

Najbolj presenetljiva je ugotovitev, da glina znižuje holesterol, ker pospešuje metabolizem in krepi črevesno floro.

Kako uporabiti glino?

Običajno iz gline naredimo obkladek in ga za 20 do 30 minut postavimo na obolelo mesto. pri tem je dobro vedeti, da rdeča glina pomaga pri vnetjih sklepov in hrbtenice. Roza glina pomaga pri zdravljenju krvnih žil (še posebej na nogah). Rumena glina pomaga pri vnetjih, sprošča in je namenjena predvsem težavam na obrazu. Bela glina zdravi kožne bolezni in se najpogosteje uporablja tudi v kozmetiki (zlasti učinkovita je pri odpravljanju gub). Modra glina je najbolj univerzalna od vseh. Seveda je barva gline odvisna od njene kemijske sestave.

Glineni napitek

Med zdravilci je zelo priljubljen glineni napitek. Notranja uporaba gline je namreč vsaj tako pomembna, kot zunanja, čeprav moramo dodati, da je znanstvenih dokazov o zdravilnih učinkih zelo malo.

Napitek iz gline pripravimo tako, da v kozarec damo za čajno žličko gline v prahu. Čez njo nalijemo 1 do 2 decilitra vode. Dobro premešajte in počakajte nekaj minut, da se na dnu kozarca naredi usedlina (usedline ni treba popiti). Napitek pijte zjutraj na tešče, ali pa zvečer pred spanje in sicer ne več kot 3 tedne zapored. Potem morate narediti vsaj teden dni premora, nato pa lahko postopek ponovite.

Za konec pa še vprašanje: ali je glina čudežno zdravilo?

Nikakor. Glina je po besedah patra Ašiča pripomoček, ki bi moral biti sestavni del vsake domače lekarne.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani