Interaktivni dodatki:


(JMfoodgulf.com)



Datum: 2. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Ali je odmrznjeno meso zdravo še enkrat zamrzniti?

Odgovor prehranskih strokovnjakov na vprašanje iz naslova vas bo presenetil!

Strokovnjaki na vprašanje, ali je meso zdravo še enkrat zamrzniti, odgovarjajo, da je to odvisno od tega, kako ste ga odmrznili. Naj se sliši še tako zakomplicirano, je v resnici logično, drugo vprašanje pa je, kaj je s kvaliteto takega mesa.

Med zamrzovanjem namreč meso izgubi veliko tekočine in se zato med procesom odtajanja in ponovnega zamrzovanja znotraj tkiva začno delati kristali, ki vplivajo na teksturo in okus mesa. Tako meso je bolj suho, trdo in še za žvečenje v ustih ne najbolj primerno.

Kdaj je ponovno zamrzovanje dovoljeno in kdaj ne?

Ker je surovo meso večinoma sestavljeno iz beljakovin živalskega izvora, je nevarnost za razvoj bakterij izredno velik. Vedite, da če meso odtajate pri sobni temperaturi, ali ga pri tem še dodatno ogrevate z vročo vodo, tvegate nastanek bakterij, lahko tudi zelo nevarnih. To si zapomnite tudi, če mesa nimate namena ponovno zamrzniti.

Če pa meso odtajate tako, da ga dan prej iz zamrzovalnika prestavite v hladilnik, lahko tako meso mirno postavite nazaj v zamrzovalnik. Isto velja tudi za meso, ki ste ga odtalili v mrzli vodi in tudi v mikrovalovni pečici.

Dobro je še vedeti, da je drugo odmrzovanje vedno najbolje narediti v mikrovalovki, ker boste s tem uničili morebitne bakterije.

Za konec bi vas radi še opozorili na prispevek 5 stvari, ki jih ni dobro vtikati v mikrovalovko. Morda vas bo to odvrnilo od kakršnegakoli odmrzovanja ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani