Interaktivni dodatki:


(Artisanbathandbody.com)



Datum: 9. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj potrebujemo magnezij in magnezijev klorid

Magnezij je mineral, ki ga po krivici zapostavljamo, med drugim pa nam zagotavlja energijo, da se sladkor pravilno razgradi in ne preide v kri

Magnezij je mineral, ki ga naše telo nujno potrebuje, saj je pomemben element za delovanje 300 vrst encimov. Človeško telo vsebuje 20 do 30 gramov magnezija, od tega ga je 60 % v kosteh in 40 % v mehkih tkivih. Zelo pomembno je, da ga na dan ženske zaužijejo vsaj 300 mg, moški pa 350 mg.

Kako vemo, da nam primanjkuje magnezija?
Obstaja vsaj pet simptomov: zvonjenje v ušesih, krči v mišicah, močan utrip srca, ledvični in žolčni kamni. Več o njih si lahko preberite v prispevku Kako veste, da vam primanjkuje magnezija.

Dejstvo je še nekaj: bolj raznoliko hrano imate, manj je možnosti, da vam primanjkuje magnezija. Magnezij je namreč pristen tako v živilih rastlinskega in živalskega izvora ter tudi v vodi.

Poleg tega predoziranost tudi ni dobra, še posebej ne za bolnike z okvarami ledvic, sicer pa preveč magnezija povzroča drisko, slabost, izgubo apetita, šibkost mišic in zelo znižan krvni pritisk.

Največ magnezija najdemo v orehih (100 gramov ga vsebuje 144 mg) in polnozrnati pšenični moki (103 mg), ostala živila pa ga imajo bistveno manj (banane 28 mg, špinača 26 mg, govedina 21 mg).

Kaj pa magnezijev klorid?

Magnezijev klorid se večinoma pridobiva z izparevanjem morske vode, nujno potreben pa je pri uravnavanju krvnega sladkorja in krvnega tlaka, poleg tega pa pospešuje presnovni sistem.

Z magnezijevim kloridom je povezana zanimiva zgodba, ki jo je leta 1985 zapisal Beno Jose Schorr, brazilski duhovnik ter profesor fizike in biologije. ko je bil star 61 let, ga je artroza tako prizadela, da je bil skoraj paraliziran. Od kolega jezuita je izvedel za čudežno moč soli magnezijevega klorida. Po treh tednih rednega jemanja, se je Schorrjevo zdravje vidno izboljšalo, po mesecu in pol pa ni bilo ne duha ne sluha o bolezni.

Danes vemo, da magnezijev klorid odvzema kalcij, ki se nalaga na kosteh in sklepih, poleg tega pa skrbi za boljšo prekrvavitev.

Kako pripravimo napitek z magnezijevim kloridom?
Zavrite liter vode in ga pustite, da se ohladi. V steklenico dajte 33 gramov magnezijevega klorida in čezenj prilijte ohlajeno prevreto vodo. Steklenico dobro pretresite, zaprite in jo postavite v temen, hladen prostor (lahko tudi v hladilnik). Če ste stari do 50 let, je priporočljivo piti pol skodelice na dan. Če imate med 50 in 70 let, je dovolj ena skodelica dnevno, nad 70 let pa lahko eno zjutraj in eno zvečer.

Seznam bolezni, ki jih lahko pozdravite na tak način, je precej dolg, začne pa se z bolečinami v hrbtenici (išias, težave s križem), artrozo (odlaganje sečne kisline v sklepih), težavami s prostato (v času zdravljenja je dovoljeno jemati po tri odmerke dnevno - zjutraj, opoldan in zvečer) in rakom (magnezijev klorid preprečuje prepletanje zdravih in rakavih celic).

In še nekaj: pri preventivnem jemanju magnezijevega klorida morate biti previdni in upoštevati predpisane količine primerne za vašo starost. Za vsak drugačen tretma se pogovorite s svojim zdravnikom.

P.S.
Ali veste s čim pozimi posipavajo ceste? Z magnezijevim kloridom. Neprečiščenim, seveda. In nevarnim za zdravje, da ne bi kdo preizkušal njegovih zdravilnih učinkov.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani