Interaktivni dodatki:






Datum: 26. DEC 16 - RECEPTI

Kakavov puding iz chia semen

Zdrava, energijska sladica, ki jo na preprost način lahko naredite v pol ure.

Kadar so prisotna chia semena, potem gre zagotovo za zdrav obrok. Chia semena imajo namreč veliko omega-3 maščobnih kislin, veliko antioksidantov in vlaknin. Chia semena so primerna tako za solate, kruhe, peciva, sladice, lahko pa iz njih naredite okusno sladico, kot je na primer kakavov puding.

Sestavine:

  • skodelica mleka (lahko običajno, lahko pa je tudi kokosovo)
  • 1/3 skodelice chia semen
  • žlica medu
  • žlica kokosove moke
  • žlica kakava v prahu
  • ekstrakt vanilije (lahko tudi vrečka vanilijevega sladkorja)
Priprava:

Najprej zmešajte suhe stvari, potem pa jih počasi dodajte k toplemu mleku v katerem ste raztopili žlico medu. Pomembno je, da se vam ne naredijo grudice in, da dobite gladko zmes. nato vse skupaj postavite v hladilnik za 30 minut, da zmes postane kompaktnejša, in že lahko postrežete.

Res je, da bo puding boljše, če ga boste v hladilniku pustili čez noč, a kdo bi pri tako okusni in zdravi sladici čakal tako dolgo.

Za konec pa še nasvet: namesto chia semen lahko uporabite tudi lanena semena, ki jih pred tem na grobo zmeljite. Chia semena sicer delujejo, kot želir, zato puding z lanenimi semeni ne bo pravi nadomestek (dodajte jih kakšno žličko več, da se zmes zgosti), bo pa puding vseeno zdrav in hranljiv, predvsem pa boste vedeli, kaj jeste.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani