Interaktivni dodatki:






Datum: 23. FEB 24 - DOBRO JE VEDETI

5 stvari, ki jih ne smete jesti na tešče

Tako, kot obstajajo stvari s katerimi je dobro začeti dan, obstajajo tudi stvari, ki za naše telo niso priporočljive.

1. Jogurt
Fermentirani mlečni izdelki na prazen želodec izgubijo del zdravilnih lastnosti. Jogurt sicer ni škodljiv, posebej koristen pa tudi ne. Veliko več bo vaše telo dobilo od jogurta vsaj 20 minut po zaužitju prve jedi, ali pa eno uro pred spanjem.

2. Taninska kislina


Kaki, granatno jabolko, pivo, začimbe in stročnice vsebujejo veliko taninske kisline in pektina, ki na prazen želodec lahko povzroči želodčne kamne.

3. Banane


Banane imajo veliko kalija, a na tešče lahko povzroči neravnovesje magnezija v telesu. Pri tem lahko pride do disfunkcije kardiovaskularnega sistema. Seveda to ne pomeni, da banan za zajtrk ne smete jesti. Lahko, a jih kombinirajte še z nečim.

4. Citrusi


Citrusi lahko v črevesju izzovejo alergije in gastritis. Še zlasti problematičen je pomarančni sok.

5. Sladkarije


Izogibajte se sladkarijam na prazen želodec. S tem namreč po nepotrebnem obremenjujete trebušno slinavko, povečal se vam bo delež sladkorja v krvi, poleg tega pa boste s tem v telesu porušili kislinsko-bazično ravnovesje.

Za konec pa še razmislek: nasvetov, kaj vse je dobro početi na tešče, je toliko, da je prav, da se pri vsaki stvari vprašamo, kaj od tega nam res pomaga. Ljudje smo različni in tudi naš organizem različno reagira na določena živila. preizkusite, pa boste sami videli, kako se počutite.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani