Interaktivni dodatki:


(Detoxveganreset.com)



Datum: 14. JAN 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Sokovi, ki razstrupljajo telo

Objavljamo 5 preprostih receptov, kako očistiti telo - vedno imejte v mislih, da je v vašem črevesju tudi do 15 kg nesnage ...

Telo je potrebno čistiti zunaj in še bolj znotraj. Nekateri to počno z rednimi posti, z odvajali in še bolj agresivnimi metodami, a za boljše počutje je dovolj, če vsaj kak teden, ali dva redno pijete kak napitek, ki vam ga predstavljamo v nadaljevanju. Zelo pomembno je, da definirate, kaj pomeni redno pitje: ni nujno, da je to za zajtrk, je pa zelo pomembno, da je ob isti uri. Še misliti si ne morete, kako se telo navadi na rituale in kako mu prijajo. Angleški čaj ob petih zato ni nikakršna marketinška pogruntavščina ...

1. Voda
Voda je najboljši način, da iz telesa odstranite toksine. Pijte je veliko, a ne preveč. Najbolje je začeti z vodo in z njo tudi končati. Dodati moramo še, da pijte mlačno vodo. Hladna voda namreč v želodcu povzroči, da se maščobe strdijo in so zato težje prebavljive.

Izračun potrebne dnevne količine vode

Izračun velja pri minimalni telesni aktivnosti (pol ure sprehoda).
, težek kg, potrebuje na dan 0 litrov vode (to je 0 kozarcev po 2 dcl).
Upoštevajte, da približno 30 % vode (v vašem primeru 0) dobimo s hrano.

2. Voda z limono
Limonin sok je močan antioksidant in še posebej pomaga, da jetra lažje premagajo toksine v telesu. Kakšno uro ali dve pred spanjem v pol litra vode stisnite eno limono. To vam bo med drugim tudi potešilo lakoto, zato bo tudi manj nočnih obiskov hladilnikov.

3. Zeleni čaj
Čaj vsebuje polifenole, ki iz telesa odstranjujejo proste radikale, ki so hrana za razvoj rakastih celic. Pri čaju je pomembno, da ne pretiravate s količino, da pijete počasi in vedno ob istem času. Navada je železna srajca in najboljši zdravnik.

4. Rdeča pesa
Rdeča pesa spada med super živila, ki učinkovito razstrupljajo telo, čistijo jetra in zdravijo vrsto bolezni. Nekaj o tem si lahko preberete v prispevku Po praznikih je vedno čas za sok rdeče pese.

5. Zeleni sok
V mikser dajte zelje, brokoli in špinačo in si naredite svoj zeleni sok zdravja. Celo uradna medicina priznava, da je to najbolj zdrav doma narejen smoothie. Tovrstnih sokov bi morali piti več in bolj redno.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani