Kako narediti riž, da ne bo redil
 | 
NASVET DNEVA: Nezrelo sadje vsebuje veliko pektina, zato je težko prebavljivo.



Interaktivni dodatki:






Datum: 14. APR 18 - DOBRO JE VEDETI

Kako narediti riž, da ne bo redil

Obstaja preprost trik, kako rižu za 60 % znižati kalorije

Riž je zdravo živilo, vendar zelo redilno. Ko so na inštitutu za kemijo v Colombu na Šri Lanki raziskovali različne vrste riža (analizirali so jih več kot 1000), so med drugim ugotovili, da vsebujejo vse vrste velike količine prebavljivega in neprebavljivega škroba. Problematičen je predvsem prebavljiv škrob, ki se v telesu pretvori v sladkor, pa še redi.

Kako se znebiti škroba?

Skrivnost lahkega riža je v kokosovem olju. Vodi v kateri kuhate riž dodajte žličko kokosovega olja. Riž kuhajte 20 do 40 minut. Nato sledi najpomembnejši korak: riž morate dati v hladilnik za 12 ur, da se proces spreminjanja škroba dokonča. Vsako naknadno pogrevanje riža ne vpliva na obliko škroba v njem.

Tako spremenjen riž ima 50 do 60 % manj kalorij.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani