Interaktivni dodatki:






Datum: 20. APR 23 - ZANIMIVOSTI

Kdaj je pravi čas za dieto?

Znanstveniki so izračunali optimalno starost, ko diete najbolj učinkujejo.

Kdo pravi, da shujševalne diete ne delujejo? Britanski raziskovalci so analizirali več kot 28 tisoč ljudi in spremljali njihove rezultate. Res je, da so želeli na ta način ugotoviti, katera dieta je bolj učinkovita, vendar se do tega odgovora niso dokopali. So pa ugotovili nekaj drugih stvari ...

Optimalna starost za diete pri ženskah je od 31 do 32 let, pri moških pa od 30 do 35 let. V teh letih je mogoče najlažje vplivati na presnovo. Starejši kot ste, več truda boste morali vložiti v diete in dlje časa vztrajati pri izbrani prehrani. Pri mlajših pa je tako, da lahko jeste, kolikor hočete, pa bo telo funkcioniralo po svoje. Mnogi mladi lahko zato veliko pojedo, pa se jim to ne bo poznalo na kilogramih.

Naslednja zanimiva stvar je optimalen dan za tehtanje. Tisti, ki so se tehtali vsak dan, so bili za 45 % uspešnejši pri dietah. Tisti, ki so se tehtali vsakih 5 do 8 dni, so bili uspešnejši za 30 %. Najbolj optimalen dan za tehtanje pa se je izkazalo, da je sreda, ko je odstotek uspešnih narasel na 40 %.

Zato si zapomnite: kadar ste na dieti, se tehtajte vsak dan ob isti uri.

Za konec pa še optimalna dolžina diete. Če ste stari med 30 in 40 let, potem boste rezultat dosegli v 10 dneh. Za vsakih 10 let pa boste morali vztrajati 5 dni več. Pri starosti nad 50 let je treba shujševalne diete pazljiveje izbirati, da si ne pokvarite zdravja.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani