Interaktivni dodatki:






Datum: 25. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

Kaj narediti s čebulnimi olupki?

So olupki čebule res tako neuporabni, da morajo romati v smeti, čeprav so jih ljudski zdravilci stoletja uporabljali za zdravljenje številnih bolezni?

Ali ste vedeli, da lupine čebule zdravijo bronhitis? Potrebujete le pest zdrobljene čebulne lupine in skodelico vrele vode. Z vodo prelijte lupine in vse skupaj pustite stati 15 minut. Nato z njo namočite krpo in tak obkladek polagate na pljuča 3-krat na dan po 30 minut.

Poleg tega recepta pa si je dobro zapomniti še enega, ki odpravlja kašelj. Za liter hladne vode potrebujete lupine 15 čebul. Vse skupaj počasi kuhamo na majhnem ognju, dokler polovica tekočine ne izpari. Nato posodo odstavimo iz plošče in pijemo po dve žlici 4- do 5-krat na dan.

In še tretji nasvet: lupine čebule so dobre v boju proti kožnim boleznim, proti bradavicam in dermatitisu. Pomagajo tudi pri oteklinah in krčnih žilah ... Kako pripravimo tak napitek? Uporabimo lupine dveh čebul, 2 žlici kamilic, 2 skodelici vode, vse skupaj pa kuhamo 15 minut. Nato napitek pustite stati 5 ur, da izhlapi polovica vode. Tak ekstrakt nanašajte na obolela mesta ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani