Interaktivni dodatki:






Datum: 16. JUN 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Najbolj zdravo sadje v juniju

Ali ste vedeli, da ima 20 češenj enak učinek, kot tableta aspirina? Češnje imajo vrsto zdravilnih učinkov in so zato pogosto uporabljene v ljudskem zdravilstvu.

Češnje so zdrave, okusne in zelo sitostne. Vsebujejo veliko vitamina C, vplivajo dobro na imunski sistem, folna kislina krepi srce in ožilje, kalcij je dober za kosti, železo pa za kri. Ljudski zdravilci so češnje uporabljali za zdravljenje ledvičnih kamnov, zdravljenje revmatizma, izčrpanosti ... Najpomembnejše snovi v češnjah pa so antocianidini.

Nemški zdravniki so ugotovili, da imajo temnejše češnje več antocianidinov, ki zmanjšujejo nivo sečne kisline, zdravijo vnetja in revmatizem. Imajo tudi kozmetični učinek, krepijo vezno tkivo in preprečuje gube. Češnje so tudi naravno zdravilo proti celulitu, spodbuja prebavo, krepijo delo želodca, črevesja, jeter, ledvic in trebušne slinavke. To pa še ni konec pozitivnih vplivov češenj. Zavirajo nastajanje zobnih oblog, preprečujejo karies, krepi dlesni.


Češnje ne bi smeli jesti pred kosilom, ker upočasnjujejo izločanje prebavnih sokov. Iz istega razloga ne bi smeli kombinirati češnje in meso. Češenj ne jejte vsaj pol ure po koncu kosila.

Kombinacija alkohola (tudi piva) in češenj uniči vse dobre lastnosti češenj.

Iz vseh naštetih razlogov so češnje brez konkurence najbolj zdravo sadje v juniju.



Najbolj zdravo sadje v juniju
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
češnje
 
revmatitis
 
prebava
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani