Interaktivni dodatki:






Datum: 19. JUL 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Veste za kaj so dobre kuhane koščice lubenic?

Semena lubenic imajo ogromno vlaknin, vitaminov in mineralov, vendar ni tako enostavno priti do njih. Ponujamo vam rešitev!

Ko jemo lubenice, se ne moremo izogniti koščicam. Nekateri jih skrbno odstranjujejo in mečejo proč, drugi pa jih enostavno pojedo. Že res, da koščice uravnavajo in popravljajo prebavo, vendar bi lahko od koščic dobili bistveno več. Njihova kemična sestava je namreč takšna, da jim naša prebava ne more do živega in enostavno prepotujejo nespremenjene do konca prebavnega trakta. Razen tega, da koščice pomagajo pri čiščenju črevesja, drugih koristi ni.

Seveda pa obstaja način, kako iz teh drobnih koščic dobimo bistveno več.

Koščice v svojem jedru vsebujejo vrsto vlaknin, ki pomagajo pri premagovanju črevesnih parazitov, pomagajo pri vnetjih, zdravijo zlatenico. Koščice prav tako vsebujejo citrulin, ki deluje kot antioksidant in pospešuje širjenje krvnih žil in ugodno vpliva na aterosklerozo, hipertenzijo, angino. Koščice so prav tako zelo koristne pri zdravljenju ledvic in sečil, čaj iz koščic lubenic pa se uporablja za odstranjevanje kamnov in peska v ledvicah. Semena lubenic med drugim tudi krepijo srce in strukturo mišic. Prav tako krepijo spomin in izboljšujejo koncentracijo. So odličen vir magnezija, železa, vitaminov A, B in C, imajo veliko antioksidantov, kalcija, mangana, niacina in vrste zdravih maščob.

Kakšen je recept uporabe koščic lubenice?

Predlagamo vam, da začnete čim prej z zbiranjem koščic. Ko jih naberete za približno 50 gramov, jih na drobno sesekljajte v mlinčku. Skupaj z dvema litroma vode jih na blagem ognju kuhajte približno 15 minut.

Vsak dan popijte liter napitka, potem naredite en dan premora in spet lahko dva dni pijete novo porcijo čaja iz koščic lubenic.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani