Interaktivni dodatki:






Datum: 21. JUN 15 - RECEPTI

Pecivo, ki je obnorelo Facebook

To pecivo si je v samo dveh tednih ogledalo 65 milijonov uporabnikov Facebook. Preverite zakaj?

Skrivnost tega recepta je gotovo v enostavnosti in hitri pripravi, poleg tega pa je sladica na moč okusna. Kako tudi ne, ko pa pečemo dve sladki sestavini, pecivo pa je gotovo v samo nekaj minutah.

Sestavine:

  • 1 1/2 skodelice čokoladnih bombonov
  • 1 vrečka marshmallow oziroma slezovih penic
Priprava:

Preden se lotimo priprave, ki je skrajno enostavna, se ustavimo pri sladkem penastem pecivu, ki ga cel svet pozna pod imenom marshmallow. Gre namreč za ameriško pogruntavščino, ki jo pogosto vidimo v filmih, kako si taborniki poleg koruze in mesa pečejo na odprtem ognju.

Seveda se bo marsikdo zgrozim ob kombinaciji sladkega in še dimljenega, a marshmallow penice imajo pestro zgodovino. Narejene so namreč iz sleza, to je rastlina iz katere pridobivajo lepljivo in želatinasto tekočino. To tekočin so več stoletij uporabljali za lajšanje bolečin v grlu, šele pred približno sto leti pa so k tekočini, ki je precej neprijetnega okusa, dodali še sladkor in vodo. Mešanica se je napihnila in dobila penasto strukturo. Tako je zdravilo v trenutku postalo priljubljena otroška sladica, ki je ne brani noben ameriški starš. Za tabornike pa so slezove penice tako in tako del obvezne opreme preživetja v naravi.

Na žalost je danes prave marshmallowse težko dobiti. namesto sleza so sodobne industrijske penice narejene iz koruznega sirupa, vode in želatine in nimajo zdravilnih učinkov. So pa primerne za izdelavo ekspresnih sladic.

Zato se vrnimo k našemu receptu.

Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija. Vzemite ponev, vanjo lahko kapnete nekaj kapljic kokosovega olja, ni pa obvezno, stresite čokoladne bombone in jih enakomerno razporedite po ponvi. Nato z marshmallowsi prekrijte plast čokolade in vse skupaj pecite 3 do 5 minut (odvisno od kvalitete in recepture marsmallowsow.

Postrezite še vroče (pazite, ker se sladica res zelo segreje).

Dokler ne boste poskusili tega peciva, ne boste razumeli, kaj je navdušilo 65 milijonov Zemljanov.

Še to ... Na povezavi TUKAJ je objavljen tudi video. V času, ko je nastajal ta prispevek, je imel recept 65.951.458 ogledov.



Pecivo, ki je obnorelo Facebook


Pecivo, ki je obnorelo Facebook


Pecivo, ki je obnorelo Facebook


Pecivo, ki je obnorelo Facebook


Pecivo, ki je obnorelo Facebook
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani