Interaktivni dodatki:






Datum: 30. JUN 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zaradi tega kozarca boste porabili četrtino več kalorij

Predstavljamo vam recept, ki ima vse možnosti, da postane vaš stalen jutranji spremljevalec. Na preprost način je mogoče doseči opazne učinke.

Gre za napitek, ki ne samo, da poskrbi za vašo postavo, pač pa vas tudi pozdravi. Pravzaprav je bolj očiščevalen zdravilen napitek, ki mimogrede stopi še odvečne maščobe, pomembno pa je, da ga pijete zjutraj na tešče, ker samo tako lahko njegovi učinki dosežejo pričakovane rezultate.

Sestavine:

  • 4 žlice naravnega jabolčnega soka
  • 1 žlička zmletega čilija ali kajenskega popra
  • sok ene limone
  • 2 dcl prekuhane vode
Priprava:

Vodo najprej prekuhajte in pustite stati 10 minut, da se ohladi (temperatura mora pasti pod 60 stopinj Celzija). Če niste navajeni pekočih občutkov, začnite s pol žličke čilija in 3 dcl vode, potem pa razmerje počasi spreminjajte. Nato dodate ostale sestavine, dobro premešajte in popijte.

Naj vas ne skrbi žlička čilija. Res je, da ima oster in pekoč okus, a je tudi izredno učinkovit antibiotik in antiseptik. Ljudski zdravilci ga uporabljajo za lajšanje bolečin, pomaga pri artritisu pri poškodbah živčevja, pri sladkorni bolezni, pospešuje prebavo, spodbuja krvni obtok in preprečuje nastajanje krvnih strdkov. Poleg tega čisti dihalne poti, njegova najmočnejša moč pa je spodbujanje izločanje želodčne kisline.

Prav zaradi naštetega se po tem napitku poraba kalorij poveča za 25 odstotkov. 2,5 do 3 grami čilija na dan ima podoben učinek, kot ena ura intenzivne telovadbe.

Za konec pa še opozorilo!

S čilijem rokujte previdno. Če pride v oči, je lahko nevaren. Tudi pretiravati ne smete, ker v večjih količinah postane čili škodljiv. Če vas bo okus čilija preveč pekel, ga omilite samo s smetano, jogurtom in mlekom, ne pa z vodo, ker je kapsaicin topen v maščobah in ne v vodi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
čili
 
limona
 
prekrvavitev
 
hujšanje
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani