Interaktivni dodatki:






Datum: 24. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

Kaj se zgodi, če pojeste strok česna na tešče?

Česen je močno razkužilo, ima močne antibakterijske in antiglivične lastnosti, primerjamo ga lahko z najboljšimi antibiotiki, a jesti česen na prazen želodec je nekaj povsem drugega

Česen vsebuje približno 400 aktivnih snovi, je bogat z vitamini in minerali, kot so adenozin, alicin, aminokisline, prehranske vlaknine, rastlinska maščoba, vitamini A, B1 in B2 ter C, železo, encimi, eterična olja, jod, kalij, kalcij, selen ... Redno uživanje česna stimulira prekrvavitev, pospešuje pretok krvi, znižuje pritisk, topi maščobe v krvi in ščiti pred boleznimi srca.

Jesti česen na tešče vse te lastnosti vsaj podeseteri!

Ljudski zdravilci že stoletja poznajo zdravilne lastnosti česna in so ga pogosto predpisovali bolnikom. Sodobna medicina vse bolj odkriva tudi njegov vpliv na razvoj rakastih obolenj. Česen zmanjšuje tveganje za številne vrste raka, zlasti raka danke in ledvic.

Sicer pa se je v starih časih česen pogosto uporabljal za odstranjevanje bradavic. Česen pritisnite na bradavico in ga pustite čez noč. To ponovite nekaj dni in bradavica se bo posušila..

Če si s česnom drgnete po obolelem sklepu, lahko bolečina popolnoma izgine.

Če zvečer jeste solato s česnom, vam ni treba skrbeti za nespečnost, pa tudi mišice vas po večjem fizičnem naporu naslednji dan ne bodo bolele.

A kljub medicinsko dokazanim pozitivnim lastnostim česna se ga večina ljudi vendarle izogiba. Predvsem zaradi vonja.

Kako se znebiti vonja po česnu?

Najprej dajte za 10 minut v kozarec vode 2 do 3 nageljnove žbice. Med tem previdno in s prsti olupite manjše stroke česna in sicer tako, da ne poškodujete njegove površine (nikar tega ne počnite z nožem). Ko so se žbice napile vode, jih skupaj s česnom popijte tako kot bi vzeli tablete. Na 1 strok česna pojejte 2 nageljnovi žbici, na dan pa ne pojejte več več kot 2 stroka.

Še to ... Ajurvedski način prehrane ne glede na vso zdravilno moč česen odsvetuje (odsvetujejo vsa živila, ki rastejo pod zemljo), ker preveč posnema centralni sistem možganov, preveč vznemirja živčevje in stimulira spolno moč.

Več o česnu si lahko preberete tudi TUKAJ.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani