Interaktivni dodatki:






Datum: 29. AVG 22 - ZANIMIVOSTI

Za kaj je dobra kavna usedlina

Kavna usedlina je tako vsestransko uporabna, da vam jo bo naslednjič škoda vreči proč.

Kavna usedlina je odlično sredstvo za prerokovanje, še bolj uporabna pa je pri vsakodnevnih opravilih, zdravju in dobrem počutju. Zbrali smo nekaj največkrat uporabljenih nasvetov.

1. Proti neprijetnim vonjavam iz čevljev
Iz alu-folije oblikujte malo posodico in jo dajte v omaro s čevlji. Kavna usedlina bo nase prevzela vse neprijetne vonjave. Še močnejši vpliv pa ima, če to posodico z usedlino daste v čevelj.

2. Odganja bolhe
Ko boste naslednjič kopali svojega štirinožnega ljubljenčka, dodajte v šampon žlico kavne usedline. Bolham vonj po kavi izredno smrdi, malo manj pa tudi psom in mačkam. Zato nikar ne pretiravajte, ker bodo vaši ljubljenčki jezni na vas.

3. Neprijetne vonjave v kuhinji
Zelo priporočljivo je, da imate v kuhinji, v elementih med posodo, hladilniku in tudi zamrzovalniku skodelico s kavno usedlino. Kava bo nevtralizirala tudi najmočnejše vonjave.

4. Hrana za rastline
Rastline, ki imajo rade kislo zemljo (azaleje, hortenzije, kamelije), lepše cvetijo, če jim v vodo za zalivanje dodate tudi kavno usedlino. Kava namreč ohranja kompost, hkrati pa hortenzijam spreminja barvo. Na modro.

5. Odbija insekte
Kava smrdi tudi muham, komarjem, mravljam in drugim žuželkam in insektom. Skodelica kave naj bo vedno blizu vrat, če pa se želite znebiti mravelj, pa jim natrosite kavno usedlino in prekinite njihovo pot.

6. Hišni ljubljenčki
Če želite, da vaše muce ne bodo grizle listov rastlin, natrosite v lonček nekaj kavne usedline. Tudi vaš kuža ne bo lulal na mestih, kjer bo zavohal sledi kave. Še večji učinek pa boste dosegli, če usedlino kave zmešate sokom pomaranč ali limon.

7. Nase veže prah
Kavna usedlina nase veže prav. Skodelica je skorajda obvezna za vse lastnike kaminov, saj boste zaradi kave imeli bistveno manj pepela po stanovanju.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani