Interaktivni dodatki:






Datum: 17. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako se znebiti modric

Nekateri ljudje imajo tako občutljivo kožo, da se jim že ob manjšem udarcu naredi modrica, le redki pa vedo, kaj je rešitev zanje

Modrice so še zlasti neprijetne poleti, ko smo pogosto v kopalkah in lahkih, kratkih oblekah. Veliko žensk prav zaradi tega ne upa obleči kratkih kril, ker modrice na nogah izgledajo, kot bi imela s partnerjem težek fizični obračun. Pa da si ne boste mislili, da so modrice samo ženska nadloga. Tudi moški se ubadajo z istim problemom. In kakšna je rešitev? Ponujamo vam nekaj primerov sadja in zelenjave, ki odstranjujejo neprijetne modrice.

Ananas
Kos ananasa dajte na modrico, rezultat pa bo viden že po nekaj minutah. Ananas namreč vsebuje ferment, ki pospešuje razgradnjo hematoma, kar povzroča neprijeten modrikast madež.

Čebula
Narežite jo na kolobarje in jih nekaj minut držite na mestu modrice. Ta postopek morate ponavljati nekaj dni. Čebula sicer ni tako učinkovita, kot ananas, vendar pa boste s to metodo kožo utrdili in vaš naslednji udarec na isto mesto ne bo pustil tako očitnih sledov.

Krompir
Skuhajte neolupljen krompir, počakajte, da se ohladi, in ga šele nato olupite. V krompir dajte dve žlici medu in malo vode ter vse skupaj dobro premečkajte. Tak medeni pire dajte na modrico, ki bi v samo nekaj minutah postopoma izginila.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani