Interaktivni dodatki:






Datum: 18. JUL 22 - DOBRO JE VEDETI

8 nasvetov kako se znebiti krčnih žil

Če ste veliko na nogah, so krčne žile pogoste. So tudi dedne. V starosti so pogoste. Ste vedeli, da jih lahko omilite s hrano?

Krčne žile so vedno znak težav z ožiljem, zato je potrebno biti pozoren nanje. Pomaga masaža, zelo pomembno je tudi, da ste preventivno pozorni nanje, največ pa lahko storite s pravilno prehrano.

1. Borovnice


Borovnice štejemo med najbolj zdravo sadje na svetu. Vsebujejo veliko antioksidantov in naravnih pigmentov, pospešujejo pa proizvodnjo kalogena in snovi, ki so pomembne pri obnovi poškodovanih žil. Borovnice imajo tudi veliko vitamina E, ki med drugim sprošča ožilje in krepi krvne žile. Najbolj zdravo jih je jesti z jogurtom.

2. Vodna kreša


Hipokrat je vodno krešo imenoval zdravilo vseh zdravil. Vodna kreša je na vrhu seznama živil priporočenih za ljudi z venskimi težavami. Ugodno vpliva na srčno-žilni sistem, uravnava pritisk, je bogata z vitamini, minerali in antioksidanti, najboljša pa je v solati ali sendvičih.

3. Avokado


Avokado zelo učinkovito preprečuje nastanek lezij v venah. je izjemen vir vitaminov C in E, antioksidanti pa varujejo srce, arterije in vene pred poškodbami, ki nastanejo tudi zaradi stresa.

4. Rožmarin


Ključna komponenta rožmarina je ursolna kislina, ki krepi ožilje. Rožmarin je ena ključnih sestavin sredozemske kuhinje in se pogosto uporablja kot dodatek k mesu in ribam na žaru. Prav tako je zanimiva kombinacija, če vejico rožmarina dodate v limonado.

5. Ingver


Ingver je rastlina, ki se v ljudski medicini uporablja tisoče let. Preprečuje krvne strdke in ima pozitiven učinek na krvni obtok. Poleg tega ima protivnetne lastnosti. V kuhinji se uporablja svež ali posušen ingver, najmočnejši okus in vonj pa ima sveže nariban. Zanimiva je tudi kombinacija s sadnimi sokovi.

6. Rdeča pesa


Naravni pigment v rdeči pesi je zelo učinkovit pri obnovi ožilja. Pesin sok pa znižuje visok pritisk in blaži srčno-žilne bolezni.

7. Šparglji


Šparglji blažijo celo vrsto bolezni, med drugim krepijo kapilarni sistem in preprečujejo pokanje žilic in krvavitve. Šparglji so najboljši v kombinaciji s pršutom, ocvrtim jajcem, dodamo pa jih lahko k jedem iz riža in zelenjavnim juham.

8. Ajda


Ajda je bogata z minerali in ima malo energije. Jemo jo lahko praktično brez omejitev. Je pa tudi naravni vir rutina, ki učinkovito preprečuje staranje žil. Ajdo bi lahko dodali h kosmičem za zajtrk, dober je tudi ajdov kruh, pa tudi za večerjo je ajda idealna izbira.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
krčne žile
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani