Interaktivni dodatki:


(Manwomaneatveg)



Datum: 8. AVG 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Presenečeni boste, zakaj je dobro jesti riž z banano

Če imate težave s prebavo, se slabo počutite in vas mučijo bolečine v trebuhu, potem poskusite s tem nasvetom.

Napenjanje, vetrovi, črvičenje in druge bolečine v trebuhu so zelo nadležna stvar, ki močno vplivajo na splošno počutje. Če vas ob tem muči še driska, potem, so to lahko znaki bakterijske okužbe, zajedalcev, ran na želodcu, najrazličnejših vnetij ... Recept za ublažitev tovrstnih težav je preprost, okusen in zdrav.

Riž skuhajte v vodi, še bolje pa je v mleku. Riž v mleku namreč spusti sluz, ki je zelo koristen za obnovo črevesne flore. Ali ste vedeli, da 75 % celic imunskega sistema nastaja prav v prebavili?

Skuhan riž odcedite in počakajte, da se malo ohladi. Med tem naredite bananin pire in ga zmešajte z rižem. Počakajte vsaj 10 minut, da se riž poveže z banano.

Riževa sluz obnavlja črevesno sluznico, banane pa imajo veliko kalija. Kalij ima pomembno vlogo v telesu, ker krepi srčno mišico, krepi kosit, znižuje pritisk, preprečuje možgansko kap, njegova največja moč pa je blažitev vnetij in črevesnih bolezni.

Za konec pa še opozorilo: sladkorni bolniki bodite previdni z bananinim rižem. Banane namreč poleg vsega dobrega vsebujejo tudi veliko sladkorja (22,84 %).

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani