Interaktivni dodatki:






Datum: 19. AVG 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

3 presenetljiva domača zdravila proti ekcemu

Najrazličnejši ekcemi so zelo pogost pojav. Zelo so moteči, pogosto boleči, poleg tega pa so še grozljivi na pogled.

Ekcemi najrazličnejših vrst niso nova stvar. Človeštvo jih pozna že tisočletja, prav tako dolgo pa so poznani tudi recepti, kako se jih znebiti. Tokrat predstavljamo tri preproste, a učinkovite ljudske recepte za zdravljenje suhega ekcema.

1. Mazilo proti ekcemu
Potrebujete tri kozarce. V prvega strite surovo jajce. V drugega dajte enako količino domačega jabolčnega kisa. V tretjega enako količino vode. Vse tri sestavine morajo biti v razmerju 1 : 1 : 1. Nato vsebino treh kozarcev zlijte v enega in vse skupaj močno pretresite, da boste dobili kremasto snov. S tem pripravkom si močno namažite prizadeto mesto, še bolje pa je, če iz tega naredite obkladek in ga imate celo noč. Naslednji dan kožo sperite z vodo, pri tem pa vam odsvetujemo vsakršno uporabo mil. Naslednji večer postopek ponovite. Rezultati tega mazila bi se morali videti že po nekaj dneh, po 5 do 6 dneh pa bi morali izginiti vsi ekcemi.

2. Nasvet z grozdjem
Temno grozdje ima veliko antioksidantov in drugih hranljivih snovi, ki med drugim pomagajo tudi pri obnovi kože. Grozdne kroglice enostavno zmečkajte in si z njimi vsaki 2 uri namažite obolelo mesto. Ponoči uporabite gazo, med spiranjem pa se tudi izogibajte vsem vrstam mil in šamponov. To metodo uporabljajte previdno. Če jo prakticirate predolgo, si lahko kožo trajno poškodujete. Če pozitivni rezultati niso vidni v nekaj dneh, uporabite kako drugo metodo.

3. Nasvet s kumarami
Kumarične maske so v kozmetiki običajne, le redki pa vedo, da je z njimi mogoče zdraviti tudi ekcem. Kumare narežite na nekaj milimetrov debele kolobarje in jih za uro ali dve položite na obolelo mesto. Ker vsebujejo kumare veliko vode, bo koža v prvi fazi nabreknila, postala mokra, neredko se pojavi tudi bolečina. Že naslednji dan bi moral biti učinek kumar jasno viden.

Še to ... Ekcem je lahko tudi alergija na hrano in vam gornji nasveti ne bodo veliko koristili. Najpogostejše so alergije na arašide, koruzo in sojo, lahko pa tudi na kvas, oreščke, čokolado, citruse, meso ... Prav tako bi vam odsvetovali uživanje kravjih izdelkov, soje in izdelkov z glutenom. To so namreč težko prebavljiva živila, ki lahko poškodujejo tanko črevo, povečajo količino sluzi v telesu in ohromijo limfni sistem.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani