Interaktivni dodatki:






Datum: 9. SEP 22 - RECEPTI

Kako doma narediti McDonaldsovo jabolčno pito

Ko boste videli, kako enostavno je doma narediti svojo pito, boste to večkrat storili

Jabolčna pita spada med železni repertoar najbolj znanega ponudnika hitre hrane na svetu. Enako priljubljena je povsod in, ko boste videli, kako enostavno jo lahko naredite doma, si jo boste večkrat privoščili. Poleg tega lahko eksperimentirate z različnim polnjenjem ...

Sestavine:

  • 3 jabolka
  • 4 žlice rjavega sladkorja
  • žlička cimeta
  • žlička muškatnega oreščka
  • listnato testo
  • olje za cvrtje
Priprava:

Jabolka olupite, odstranite pečke in jih narežite na drobne kocke. V posodo dajte jabolka, sladkor in cimet in vse skupaj kuhajte dokler ne dobite džemu podobne snovi (približno 10 minut). Nato džem odstavite in pustite, da se ohladi.

Med tem pripravite testo in ga narežite na trakove. Do polovice po dolžini naložite jabolčni džem, nato pa z drugo polovico prekrijte prvo in z vilicami "zašijte" robove (testo stisnite, da fila med pečenjem ne bo stekla ven). Priporočamo, da tako pripravljene pite za 15 minut postavite v hladilnik, da se testo in fila umirita.

Olje za cvrtje naj bo vroče, pecite pa 2 do 3 minute oziroma dokler pita ne dobi zlato-rumene barve. Ne pozabite namreč, da je fila v notranjosti že kuhana. Ko so pite gotove, jih zaradi olja odložite na papirnate brisače.

Sicer pa si ves postopek izdelave McDonaldsove jabolčne pite lahko ogledate na spodnjem videu:

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani