Interaktivni dodatki:






Datum: 1. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Se še spomnite, kako zdravo je ricinusovo olje?

Ali veste za katero olje gre? Je enostavno, poceni in nekoč zelo popularno, zadnja leta pa smo nanj povsem pozabili.

Seveda imamo v mislih ricinusovo olje, ki na žalost ni tako popularno, kot bi moralo biti glede na zdravilne učinke. Ricinusovo olje je za mnoge nutriciste najbolj holistično zdravilo, ki celovito poskrbi za zdravje.

Ljudski zdravilci uporabljajo ricinusovo olje proti alergijam. Če vas muči cvetni prah, je dovolj, da vsako jutro v kozarec mlačne vode primešate nekaj kapljic ricinusovega olja.

Ricinusovo olje je dobro tudi, če hočete na hitro prikriti modrice. Na pomodrelo mesto si natrite malo ricinusovega olja.

Ricinusovo olje preprečuje nastanek strij. Priporočajo ga nosečnicam, da si trebuh zadnja dva meseca nosečnosti vsak dan namažejo z njim.

Bolečine zaradi zvinov gležnjev in bolečine v sklepih, kolenu lahko omilite, če na obolelo mesto položite obkladek namočen v ricinusovo olje in ga pustite čez noč.

Kapljica ricinusovega olja pomagajo pri sluhu. Raztaplja ušesno maščobo.

Nekaj kapljic olja v kozarcu mlačne vode vam bo omogočilo mirnejši spanec.

Ricinusovo olje zelo učinkovito odstranjuje fibrone, bradavice. Kos vate namočite v olje in vsaj za 10 minut pritisnite na fibron.

Ricinusovo olje pomaga premagovati kronično hripavost in krepi glasilke. Grgrajte mlačno vodo z nekaj kapljicami olja.


Če imate problem z otroci, ki jih muči hiperaktivnost, jim v pijačo zmešajte nekaj kapljic olja. Rezultat vas bo presenetil, ker bo umiril še tako zagretega razgrajača.

Ricinusovo olje so nekoč uporabljali proti kožnemu raku. Še posebej učinkovito je to olje, če ga zmešamo s sodo bikarbono.

Glivice ob nohtih lahko pozdravite, če prst zavijete v obkladek iz ricinusa.

Ali ste vedeli, da je mogoče z ricinusovim oljem zdraviti tudi alkoholizem? Če prej naredite požirek vode z ricinusom, na to pa popijete nekaj alkoholnega, vam bo že po prvem požirku postalo močno slabo.

Redno uživanje ricinusovega olja se je izkazalo tudi kot zelo učinkovito pri zdravljenju raka v vseh stadijih.

Koristnih učinkov olja je seveda še več. Pozorni bodite, da uporabite hladno stiskano ricinusovo olje. Za obkladke je dovolj čista gaza iz bombaža, še boljša pa je vata. Olje naj bo vedno v stekleni steklenici, pa tudi kozarec z mlačno vodo naj bo steklen (plastičnim in kovinskim kozarcem se izogibajte). Vsekakor pa vam priporočamo, da vsak dan pojeste nekaj kapljic olja, ker boste s tem največ naredili za svoj imunski sistem.



Se še spomnite, kako zdravo je ricinusovo olje?
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani