Interaktivni dodatki:






Datum: 24. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

5 razlogov zakaj zvečer popiti skodelico mandljevega mleka z medom

Kvaliteten spanec predstavlja pol zdravja. Če pa k temu dodate še porcijo vitaminov in hranilnih snovi, se boste zjutraj zbujali boljše volje

Vzemite kozarec mandljevega mleka in dodajte 2 veliki žlici medu. Seveda uporabite domač med in domače mandljevo mleko.

Če mandljevega mleka nimate, ga lahko naredite sami. Mandlje stresite v skledo in dolijte toliko vode, da jih v celoti prekrijete. Mandlje namakajte vsaj 8 ur (najbolje čez noč), naslednji dan pa vodo odlijte, mandlje pa dajte v mikser. Čezenj natočite svežo vodo (toliko, da jih prekrijete) in miksajte vsaj 2 minuti. Nato zmes precedite skozi bombažno krpo.

Zakaj je skodelica mandljevega mleka in medu dobra kombinacija?

1. Več energije in boljša koncentracija
Mandljevo mleko ima veliko vitaminov in mineralov, poleg tega pa med vsebuje kompleksne ogljikove hidrate, kar zagotavlja telesu dovolj energije in hranljivih snovi za vsaj 3 do 4 ure.

2. Upočasni staranje
Raziskave so pokazale, da med in mandlji pozitivno vplivata na elastičnost in regeneracijo kože. V starih časih so ljudje verjeli, da je to eleksir mladosti in so to kombinacijo uporabljali za lepotne kopeli.

3. Anti-bakterijske lastnosti
Mandlji in med skupaj imajo izjemne protivnetne in antibakterijske lastnosti. prav zaradi tega je pomembno, da to mešanico popijete pred spanjem in s tem pomirite notranje organe.

4. Boljša prebava
Redno pitje mandljev in mleka lajša zaprtje, napenjanje in druge črevesne težave. Tudi če vas dajejo krči ali imate čir na želodcu, boste s tem napitkom umirili svojo prebavo.

5. Manj težav z dihali
Mandljevo mleko se je izkazalo za odličen pripomoček pri lajšanju prehladov in kašlja. Kombinacija z medom je pogosto močnejša od marsikaterih farmacevtskih pripomočkov. Ko boste začutili bolečino v grlu, čim prej začnite grgrati segreto mandljevo mleko in med, pa vam bo hitro bolje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani