Interaktivni dodatki:






Datum: 7. OKT 21 - DOBRO JE VEDETI

Naravni načini za premagovanje glavobolov

Glavoboli so postali tako vsakdanji, z njimi pa ima težave tako veliko ljudi, da jih pogosto ne jemljemo resno. A vsak, še tako majhen in kratkotrajen glavobol, je ledena gora, kjer vidimo njegov manjši del.

Vsekakor so naravna sredstva za premagovanje glavobolov bolj priporočljiva, kot kemijska, čeprav včasih ni druge rešitve, kot vzeti tableto. A preden si pomagate s kemijo, poskusite s temi načini (od organizma je odvisno, katera od teh metod bo delovala):

1. Vroč obkladek
Naredite si vroč obkladek in si ga položite na čelo, še bolje pa na hrbtno stran vratu. Vročina namreč sprošča napete mišice, izboljša prekrvavitev in blaži bolečino.

2. Kopel za noge
Če imate možnost, namočite noge v vročo kopel. S tem se vam bo izboljšala prekrvavitev v nogah in ublažil pritisk v glavi. Takoj se boste počutili bolje, poleg tega pa je to dobro tudi proti krčnim žilam in boljšemu spancu.

3. Masaža glave
S počasnimi in srednje močnimi krožnimi gibi, ki naj trajajo vsaj 3 minute, lahko zelo učinkovito premagate glavobol. Masirate lahko čelo, teme, katerikoli predel glave. Z masažo glave boste hkrati stimulirali tudi rast las.

4. Ingver
ingver ima močne protivnetne lastnosti, zato vam lahko pomaga zmanjšati bolečino od glavobola. Najboljši je čaj, ki ga je dobro popiti čim bolj vročega. Še to: ingver je dober za celo vrsto procesov v telesu, zato si lahko brez skrbi pripravite močan ingverjev čaj.

5. Kava
Tudi kava je dobra proti glavobolom. Močna kava preprečuje širjenje krvnih žil in s tem odpravlja glavobole. Problem je le, da ta trik ne deluje na ljudi, ki popijejo veliko kave.

6. Cimet
Cimet je dober, če ga pojeste, učinkoviti pa so tudi obkladki. Bombažno krpo namočite v vročo vodo, nanj posujte cimet in jo dajte na čelo. Tak obkladek imejte dokler je še topel (nekaj minut).

7. Majaron
Majaronov čaj je staro ljudsko zdravilo proti glavobolom (vročo vodo prelijte po majaronovih listih in pustite počivati 10 do 15 minut). Majaron je dober tudi za sprostitev, hkrati pa spodbuja delovanje možganov. Zelo ga je priporočljivo piti pred kakšnim izpitom ali podobnim stresnim dogodkom.



Naravni načini za premagovanje glavobolov
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani