Interaktivni dodatki:






Datum: 22. NOV 15 - BLOG

Dan presežkov

Zakaj si bomo pri Vem, kaj jem zapomnili 22. november 2015?

Po letu in pol si bomo pri Vem, kaj jem še posebej zapomnili nedeljo, 22. november 2015. V tem času je družina Facebook pridobila 10.000 prijateljev, rekorden pa je tudi dnevni obisk, predvsem obisk na prispevka Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo in Najhitrejši topilec maščob. Števec se je ustavil pri 10.055 različnih obiskovalcev v enem dnevu, kar je največ doslej in prvič čez 10 tisoč (vir: eXtreme tracking).

Ker pa ni moj namen postavljati se s statistiko, bi vas rada opozorila na dve stvari.

Na stran smo dodali lestvico najbolj branih prispevkov letošnjega leta (2015), ki jo lahko primerjate z lansko (2014). Več kot očiten je premik vsebin v smeri domačih zdravil za lajšanje simptomov najtežjih bolezni. Po lanski zelo odmevni zgodbi zdravljenja raka s petrolejem (Svetovni fenomen: oče, ki je svoj hčer zdravil s petrolejem), tudi letos ni manjkalo pretresljivih zgodb iz katerih se lahko marsikaj naučimo. Ali pa vsaj razberemo koristen namig. O moči pšenične trave govorita kar dve zgodbi (Zdravnik, ki trdi, da je odkril recept proti raku, a ga nihče ne posluša ter Pšenična trava proti raku: zmaga narave, poraz farmacije). Bromelain je pomagal mladi Angležinji (Zgodba, ki farmacevte in zdravnike dela nervozne). Pisali smo tudi o čudežnih avstralskih jagodah, zaradi katerih bo rak postal zgodovina - o njem se bodo učili v šolah, kot mi danes o kugi (Avstralske jagode, ki čudežno ozdravijo raka v samo nekaj minutah). Zelo pozorno spremljamo tudi dogajanja okrog apigenina, ki od vseh omenjenih metod obeta največ. Pravzaprav je ponekod po svetu že v uporabi (Napitek, ki zdravi raka, obnavlja kožo in čisti telo).

In še ...

Pred koncem leta pri Vem, kaj jem izberemo 5 živil, ki so najbolj zaznamovale odhajajoče leto. Lani smo izbrali kokos, javorjev sirup, kurkumo, banane, na vrh pa smo postavili cvetačo (več si preberite v prispevku Živila leta 2014 po izboru Vem, kaj jem).

Kaj pa letos?

Če nam na info@vemkajjem.si pošljete svoje predloge, jih bomo vsekakor analizirali. Štejejo namreč trije kriteriji: živilo mora biti zdravo, dostopno in vsestransko uporabno. Ker pa se bo letošnji izbor dotaknil bistveno več ljudi, kot lani, dodajamo kriterij, ki bi mu Angleži rekli "engagement". Če neko živilo dvigne toliko prahu, kot denimo pšenična trava, potem je vsekakor potrebno razmisliti o vlogi in pomenu kalčkov v vsakodnevni prehrani.

Takšne skrite zmagovalce iščemo.

Še enkrat hvala za podporo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani