Interaktivni dodatki:






Datum: 30. NOV 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Sestavini, ki skupaj odplakneta rakaste celice

Ali ste vedeli, da lahko s samo dvema sestavinama iz telesa dobesedno odplaknete rakaste celice?

Zakaj ima ta napitek tako velik vpliv na boj proti raku? Nedavno je namreč celo ameriško ministrstvo za zdravje potrdilo, da ima rdeče zelje kar 36 sestavin, ki so na seznamu potencialnih zdravil proti raku. Če to kombiniramo še z veliko vitamina C in zdravimi vlakninami, potem je učinek celo do 4-krat večji. Druga sestavina so pomaranče.

Napitek surovega rdečega zelja in pomaranč krepi imunski sistem in vsebuje posebne vrste flavonoidov za katere velja, ki možnosti obolenja za rakom zmanjšajo za 60 odstotkov. Med kopico zdravih snovi je najbolj zanimiv antocijanin, ki je skupaj z vitaminom C dvakrat močnejši. Veliko antocijanina je v borovnicah, brusnicah, malinah, manj ga je v bananah, grahu, hruškah in krompirju, rdeče zelje pa je absoluten prvak. Drugo ime za antocijanin je tudi E163.

Sestavine:

  • 1/4 manjša glave rdečega zelja
  • sok 6 pomaranč
  • 4 dcl vode
Priprava:

Zelje na drobno sesekljajte. Dodajte še sok pomaranč in vode in vse skupaj zmešajte v mešalniku, da dobite gladko homogeno zmes.

Pomembno je, da napitek pijete na prazen želodec, ali na tešče. Pijte ga med obroki, vsaj dve uri po obroku in pol ure pred naslednjim.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
rak
 
tumorji
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani