Interaktivni dodatki:






Datum: 29. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj farmacevti skrivajo grozdno olje?

Zgodba o grozdnih peškah se bere kot kriminalka. Se za skrivnostnim in preprostim zdravilom proti pandemiji raka res skriva farmacevtska zarota?

Dr. Hardin B. Jones iz univerze Berkeley v ZDA je 25 let proučeval bolnike z rakom in pri skoraj vseh ugotovil "presenetljivo" stvar, ki jo pozna že cel svet: kemoterapija je stanje onkoloških bolnikov v večini primerov poslabšala in ne popravila. Bolnikov, ki so se rešili bolezni, je bilo v Jonesovi raziskavi tako malo, da se je slavni zdravnik vprašal, če je kemoterapija res zdravilo?!

Po sledeh Jonesovih odločnih besed so šli raziskovalci univerze v Kentuckyju prav tako iz ZDA, ki se z razkrivanjem zarot farmacevtskih družb niso ukvarjali, so pa ponudili rešitev. Ker so s tem posredno dokazali, da kemoterapija ne daje pričakovanih rezultatov, je seveda njihov članek nedavno objavljen v British Medical Journal pristal na robu pozabe. V medijih, tudi pri nas, se je nenadoma pojavila kopica "strokovnih" člankov o uspešnih metodah zdravljenja raka.

Dejstvo je, da uradna medicina danes ozdravi bistveno več bolnikov z rakom, kot nekoč, a so ti uspehi še vedno preskromni, kot bi lahko bili. Zlasti, ker je teh bolnikov vsako leto več. Nekateri celo svarijo pred pandemijo, nutricisti pa dodajajo, da je očitno prišel čas, ko bo treba poravnati račune za desetletja nezdrave hrane.

Na seznam učinkovin proti raku, še posebej krvnemu raku, so po novem tudi grozdne peške.

O velikih količinah antioksidantov in polifenolov v groznih peškah smo na Vem, kaj jem pred časom že pisali (preberite si članek o francoski raziskavi Največ polifenolov je v grozdnih semenih). Raziskava iz Kentuckyja je tako že druga odmevnejša, ki prinaša sporočilo s podobno vsebino. Američani so namreč šli po sledeh proteina JNK, ki regulira nivo rakavih celic v telesu in jih tudi uniči. Zato je pomembno, da imamo v telesu čim več te beljakovine, ki ji mnogi pravijo tudi protistresni protein (ne pozabit, da poleg psihičnega obstaja tudi telesni stres - na primer: zgodi se vsakič, ko pojeste preveč sladko hrano, ko pretiravate s telovadbo, ko stradate ...). Preveč stresa v telesu očitno povzroči zmedo tudi na celičnem nivoju iz tega pa potem nastane rak.

Kako naprej?

Dokazano je, da največ proteina JNK nastane po zaužitju ekstrakta iz grozdnih pešk. Testi so pokazali, da lahko peške v samo nekaj dneh in celo urah zmanjšajo količino rakavih celic v telesu za 76 %, ko pa je govora o levkemiji, pa je lahko bolezen celo povsem ozdravljiva v nekaj dneh. Verjetno vam je zdaj jasno, zakaj farmacevti ne želijo, da se o tem veliko govori, še posebej, ker grozdne peške lahko zbirate tudi sami in jih sveže zmlete dodajate k povsem vsakdanjim jedem.

Ključno vprašanje seveda je, ali si lahko sami pomagamo in doma naredimo ekstrakt grozdnih pešk?

Recepta za to ameriški raziskovalci niso ponudili, so pa namignili Francozi (Največ polifenolov je v grozdnih semenih): zbirajte peške, jih posušite in vsak dan sveže zmeljite toliko, kot jih potrebujete (po forumih priporočajo 3 žlice na dan pol ure pred obroki - torej tudi zjutraj, na tešče).

V zadnjem času se tudi pri nas že pojavljajo ponudbe za nakup olja iz grozdnih pešk. Gre za relativno novo in ne povsem raziskano olje, a če je pravo, vam škodit zagotovo ne more. Doslej je znano le, da bistveno izboljša krvno sliko, ne vsebuje holesterola in ga celo pomaga zbijati, uravnava presnovo in krepi delovanje možganskih celic, obstajajo že prve raziskave o uspešnem zdravljenju Alzheimerjeve bolezni, sladkorne in cele vrste tumorjev.

Je torej grozdno olje ključ do zdravja?

Najboljše grozdno olje prihaja iz Španije, Italije, tudi Kalifornije in Argentine. Boljše je tisto olje, ki je narejeno iz sorte grozdja s tršo in debelejšo lupino. V tem primeru so namreč peške varne pred zunanjimi vplivi, pesticidi in težkimi kovinami. Ker peške vsebujejo le 13 % olja, je hladno stisnjenega in brez primesi, tak ima največ zdravilnih lastnosti, zelo težko dobiti.

Ker pač živimo v času, ko nam uradna medicina in farmacija krojita naša življenja, si lahko z grozdnimi peškami pomagamo sami, preventivno, ali pa kot dodatek k obstoječemu zdravljenju (seveda se prej posvetujte z zdravnikom). Vsekakor je to še en znak, da so okrog nas potencialno zelo dobra zdravila, le prepoznati jih moramo in znati pravilno in pravočasno uporabiti.

Zato vam za zaključek lahko rečemo le to, da poleg pšeničnih kalčkov, kurkume, petroleja in česna, na seznam potencialnih zdravil proti raku pripišite še grozdne peške.

Vsekakor bomo o tem še pisali.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
grozdno olje
 
rak
 
levkemija
 
tumorji
 
sladkorna
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani