Interaktivni dodatki:






Datum: 18. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Izdelajte svoj naravni Aspirin

Zakaj bi obremenjevali organizem s farmacevtskimi pripravki, če pa so naravni tako okusni, enostavni, preverjeni in zdravi

Borovnice so naravni Aspirin, saj blažijo bolečine, redčijo kri in izboljšajo prekrvavitev, preprečujejo vnetja in imajo veliko več pozitivnih učinkov, kot priljubljena tableta.

Moder pigment v borovnicah v telesu povečuje absorpcijo vitamina C, še bolj pomembno pa je, da krepi stene kapilar. Za borovnice tudi velja, da uravnavajo nivo maščob in vode v možganih, kar povečuje koncentracijo.

Borovnice so zelo pomemben vir vitaminov E, B2 in B3, uravnavajo prebavo, izboljšujejo zdravje kože, velike količine katehina pa aktivirajo gen za izgorevanje maščob, predvsem v predelu trebušne votline. Če borovnice redno jeste na tešče za zajtrk, se vam lahko v dobrem tednu zmanjša obseg maščob okoli pasu tudi za 77 odstotkov (seveda ob preostali dieti in rednem gibanju). Omeniti še moramo kvercentin, ki preprečuje alergije ...

Najboljši nadomestek za Aspirin je borovničev čaj. Nikar ga ne pijte vročega. Raje počakajte, da se ohladi vsaj na 40 stopinj Celzija (ali manj). Pijte ga po požirkih, počasi.

Ima pa borovničev čaj tudi svojo temnejšo plat, zato z njim nikar ne pretiravajte. Popijte največ 6 skodelic na dan (3 je optimalno). Poleg tega, če nimate težav s sladkorjem, pazite, da vam nivo sladkorja preveč ne pade, ker lahko od tega dobite glavobol, vrtoglavico, celo nepravilno bitje srca, bruhanje in drisko. Borovničev čaj tudi zbija apetit, zato nikar ne hujšajte samo ob čaju. Telo mora dobiti energijo in ostale hranljive sestavine.

Naj bo borovničev čaj med zimskimi meseci vaš redni sopotnik.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani