Interaktivni dodatki:






Datum: 31. DEC 22 - DOBRO JE VEDETI

Ali veste, kdo ne sme jesti ingverja?

Ingver spada med najbolj zdrave rastline, vendar je treba poznati primere, kjer pa ingver lahko škodi.

Večina ljudi nima težav z ingverje. Mnogi si z njim uravnavajo prebavo, ingver blaži simptome artritisa, menstrualne krče ... Na splošno velja, da je priporočena dnevna količina 4 grame ingverja na dan. Mlet in posušen ingver ima namreč tudi do 4-krat večji učinek.

Strjevanje krvi
Vsi, ki jemljete zdravila proti strjevanju krvi, se morajo izogibati ingverja, ker ima podoben učinek. Ingverju se je dobro ogniti tudi, če imate kakršnekoli težave s krvjo.

Visok pritisk
Tudi ljudje, ki jemljejo zdravila proti visokem pritisku, morajo biti pazljivi. Ingver še dodatno znižuje pritisk in lahko se zgodi, da bo vaš pritisk prenizek.

Žolčni kamni
Ingver spodbuja nastajanje žolča, zato ga ni dobro uživati, če imate žolčne kamne, ker to lahko sproži napad. Po drugi strani pa nekateri strokovnjaki ravno zaradi tega priporočajo uživanje ingverja. Najbolje, da se o tem posvetujete s svojim zdravnikom.

Nosečnice
Raziskave so pokazale, da lahko ingver vpliva na razvoj otroka, povečuje pa nevarnost za spontani splav. Mamice, ki v času nosečnosti uživajo veliko ingverja, običajno rodijo dojenčke z nižjo težo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani