Interaktivni dodatki:






Datum: 24. DEC 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Če bi vedeli, kaj zdravi ananas s poprom, bi ga pili vsak dan

Ananas je 5-krat bolj učinkovit, kot sirup proti kašlju, zato ga ponekod uporabljajo celo v bolnišnicah

Ananas vsebuje veliko bromelaina, encima, ki zavira vnetje, zato ga v Nemčiji uradno uporabljajo v bolnišnicah kot sredstvo za zdravljenje kašlja, otekanje nosu in sinusov, pa tudi kot sredstvo za lajšanje posledic poškodb in po operacijah. Ananas vsebuje 5-krat več bromelaina, kot katerikoli sirup proti kašlju, poleg tega pa ima še visoko stopnjo mangana, minerala, ki je pomemben za tvorbo kosti in vezivnega tkiva. Najbolj pa je ananas učinkovit pri uravnavanju procesov metabolizma, razgradnje maščob in ogljikovih hidratov.

Kozarec ananasa vsebuje 50 % dnevne potrebe po vitaminu C, zato je zelo koristen proti vnetju grla, sinusov in pljuč. Več raziskav je potrdilo, da poleg naštetih lastnosti ananas preprečuje virusne okužbe, preprečuje prehlade in gripo, poleg tega pa je veliko cenejši od farmacevtskih zdravil.

Leta 2010 je bila opravljena obsežna raziskava, rezultati pa so bili objavljeni v reviji Der Pharma Chemica. Med drugim so objavili tudi recept za univerzalno učinkovit ananasov sok.

Da bi spodbudili moč ananasa v kozarec sveže stisnjenega soka dodajte še:

  • 1 žlico ingverja v prahu
  • 1/2 žličke kajenskega popra
  • 1/2 žličke kurkume
Priprava:

Vse sestavine dobro zmešajte, če pa želite znižati raven sluzi v pljučih, dodajte žlico medu. Pomembno je, da pijete svež sok in ne tistega iz pločevinke.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani