Interaktivni dodatki:






Datum: 20. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Ko boste to prebrali, boste takoj preizkusili čebulni sok

Sok čebule ima izredne hranilne in zdravilne lastnosti - pijte ga samo svežega

Čebula ima izredno bogato paleto hranilnih snovi. Poleg ogromno vitaminov C, B6 in folne kisline so tu še kalcij, magnezij, železo, krom in fosfor. Vsi ti minerali imajo izreden vpliv na naše zdravje, zato vam priporočamo, da vsak dan popijete sok ene čebule.

1. Čebula zmanjšuje koncentracijo glukoze
Redno uživanje čebulnega soka pomaga pri zmanjševanju količine sladkorja v krvi, še bolj pa je učinkovit, če sok popijete na tešče. Zapomnite si to, ko bo pred vami dan, ko se pojedini ne boste mogli ogniti.

2. Čebulni sok za rast las
Čebula krepi lase in njihove korenine, preprečuje izpadanje las in nastajanje prhljaja, hkrati pa spodbuja rast novih. Dovolj je, da čebulni sok polijete po lasišču in ga po 5 minutah dobro sperete. Tako pozitivnega učinka ne boste dobili pri nobenem šamponu.

3. Čebula proti prehladu
Čebulni sok je najboljše naravno zdravilo za lajšanje težav z dihali in vnetim grlom. Če vas boli grlo, potem pred spanjem popijte malo čebule.

4. Čebula ščiti pred alergijami
Snovi v čebuli ščitijo tudi pred alergijami, vendar le, če ga pijete redno. To je dobro vedeti, ko bo prišel čas cvetnega prahu, da z rednim pitjem začnete že kak teden prej.

5. Čebula krepi kosti, preprečuje osteoporozo
Čebula preprečuje šibke kosti, kar je še posebej pomembno pri starejših in še zlasti pri ženskah.

6. Čebula proti slabokrvnosti
Anemija je stanje, ko v telesu primanjkuje rdečih krvnih celic. Minerali v čebuli izredno hitro izboljšajo krvno sliko, na to pa bi morali biti pozorni po vsaki večji fizični obremenitvi.

7. Čebula deluje protivirusno
Čebula deluje tudi protimikrobno, protivirusno in je hkrati tudi naravni antibiotik. Na čebulo se spomnite, ko boste imeli oslabljen imunski sistem, ker vam ga bo pomagala okrepiti in vas bo obranila pred dodatnimi zapleti.

8. Čebula za boljši spanec
Sok ene čebule lahko premaga tudi nespečnost in druge motnje spanca. Če vas mučijo nočne more in slabe sanje, se boste po kozarčku čebule prebudili kot prerojeni.

9. Čebula za dober spomin
Čebula pomaga tudi pri razvoju živčnega sistema, kar med drugim izboljša tudi spomin. Kadar ste pred izpitom, ali kakim drugim javnim nastopom, se zjutraj okrepčajte s čebulo.

10. Čebula proti bolečinam v trebuhu
Protivnetne in antibakterijske lastnosti čebule ugodno vplivajo tudi na prebavo. V samo nekaj minutah bodo krči in druge slabosti povezane z želodcem izginile.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani