Interaktivni dodatki:






Datum: 1. FEB 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zdaj je pravi dan za čiščenje organizma

Če želite res poskrbeti za svoje zdravje, potem ga morate organizem vsaj enkrat na mesec temeljito očistiti - naredite to z jabolki.

Jabolka so poceni, zdrava in čez celo leto dostopna, ljudje pa se premalo zavedamo njihovih zdravilnih in hranljivih lastnosti. Še posebej pomemben je pektin, ki na hiter in učinkovit način očisti strupe iz organizma.

Kako se lotiti jabolčne očiščevalne diete?

Ko vstanete popijte kozarec svežega jabolčnega soka. Seveda brez sladkorja in drugih dodatkov. Vanj lahko stisnete le pol limone, kar bo okrepilo predvsem vaš imunski sistem, kislina pa bo skrčila želodec in boste do kosila siti. Pomembno je še, da je sok mlačen, pijte ga pa po požirkih, čim bolj počasi.

Po dveh, morda treh urah pojejte dve jabolki. Nič ju ni treba posebej pripravljati, poskrbite le, da so ekološko pridelane, da z lupino v telo ne boste vnesli pesticide in druge strupene snovi. Če niste prepričani za kako pridelana jabolka gre, jih za 10 minut potopite v kis in potem temeljito sperite pod tekočo vodo.

Dve jabolki lahko pojeste spet čez 2 do 3 ure in tako vse do večerje.

Vmes pijte čaj, ki ste si ga pripravili iz posušenih jabolk, ali pa iz jabolčnih lupin. Sladkate ga lahko z žlico ali dvema medu. Prav tako poskrbite, da čaj ne bo hladen. Zaradi medu je optimalno, če je ohlajen na sobno temperaturo.

Pripravite si približno 2 litra čaja, ki ga je dobro popiti čez dan.

In še zadnja stvar čiščenja telesa z jabolki: večerja. Olupite dve jabolki, ju naribajte in zmešajte z dvema žlicama medu. Naj bo to zadnji obrok dneva.

Če želite res izkoristiti moč jabolk in predvsem pektina, potem na očiščevalni dan ne jejte ničesar drugega, da ne zmotite prebave. Ta metoda je priporočljiva prav vsem (tudi zdravim), ker spadajo jabolka med najlažje prebavljiva živila. Poleg tega je ta metoda priporočljiva tudi za ljudi, ki imajo težave s protinom, revmo, artritisom, s težavami in boleznimi jeter in ledvic, ki imajo zastoje krvnih žil, preveč maščobe v ožilju in tudi sicer. Jabolka pozitivno vplivajo na živčevje, pomagajo pri hujšanju, predvsem pa popravljajo metabolizem.

Še to: enodnevna očiščevalna dieta z jabolki ima lastnosti naravnega razkužila, kar pomeni, da jo uporabite, kadar ste se preveč najedli, ali pregrešili z jedmi, ki slabo vplivajo na organizem. Priporočljivo je to dieto uporabiti enkrat na mesec, vendar nikakor ne pogosteje, kot enkrat na teden. Preveč čistoče v organizmu lahko načne tudi zdrave bakterije, ki jih telo potrebuje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani