Interaktivni dodatki:






Datum: 17. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Kako se znebiti herpesa

Predstavljamo vam tri domače, preproste in naravne recepte, kako se v enem dnevu znebiti herpesa

Virus herpes implex povzroča najpogosteje na ustnicah boleče mehurčke, ki so lahko zelo trdovratni in neprijetnega videza. Herpes lahko traja tudi več tednov, problem pa je, da se virusa ne znebimo nikdar. Bolezen izbruhne običajno takrat, ko nam pade imunski sistem, posebnost tega virusa pa je, da se dobesedno prisesa na živčne končiče in nas še dodatno dela nervozne.

V herpesu smo sicer pred časom že pisali (preberite prispevek 8 naravnih metod proti herpesu), zato k te zbirki dodajamo še tri zanimive kombinacije.

1. Čebula in med
Čebulo, ki jo na drobno sesekljajte, zmešajte z medom (razmerje naj bo 1 : 1). Obe komponenti dobro premešajte (naredite to ročno) in po potrebi tudi rahlo segrejte med, da boste lažje mešali. Ko je mešanica pripravljena, si pripravljeno zmes dajte na obolelo mesto, vsaki dve uri pa si rano očistite in postopek ponovite.

2. Ajdova moka
Tudi iz ajdove moke lahko naredite učinkovito zdravilo. Vzemite žličko ajde in jo prelijte z vrelo vodo. Počakajte, da se pripravek ohladi, nato pa ajdo namažite po obolelem mestu.Vsake 2 do 3 uri postopek ponovite.

3. Sol in soda
Potrebujete žličko soli, ki jo zmešate z žličko sode bikarbone. Vse komponente dobro premešajte, da dobite homogeno zmes, nato pa jo nanesite na obolelo mesto. To ponovite nekajkrat na dan.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
vkj
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani