Interaktivni dodatki:






Datum: 25. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Kakšen je najboljši način, da jemo jogurt?

Ali ste vedeli, da ima lahko kupljen sadni jogurt več sladkorja, kot krof? Prav zaradi tega se je pojavil nov trend slanih in pikantnih jogurtov

Jogurt spada med bolj zdrava živila in prav nenavadno je, kako ga ljudje uničimo, ko pretiravamo z raznimi sladkimi in sadnimi dodatki. Vse to v imenu izboljšanja arome, ki pa zdravo jed spremeni v škodljivo kremo.

Prav zaradi tega se med nutricisti po svetu pojavlja vse več receptov, ko jogurt kombinirajo s pikantnimi, slanimi in zelenjavnimi dodatki. Taka mešanica je veliko bolj zdrava, lahko nadomesti katerikoli obrok, je hranljiva in poleg tega še pomaga pri hujšanju.

Predstavljamo vam nekaj receptov, ki jih vzemite kot osnovo za eksperimentiranje.

1. Mediteranska jogurtova solata


Uporabite grški jogurt, dodajte mu nekaj na kocke narezanih kumar, paradižnika, oliv, nekaj peteršilja in limoninega soka. Začinite s soljo in poprom. Razlika s klasično solato, ki ji dodate jogurtov preliv, je ta, da je v tej kombinaciji veliko več jogurta. Optimalno razmerje je 2/3 jogurta in 1/3 zelenjave.

2. Za ljubitelje avokada


Naslednja zelo okusna in zdrava kombinacija je jogurt z rezinami avokada, posušenim paradižnikom, fižolom in koriandrom. Na koncu začinite po okusu. Da boste lažje jedli in premešali, vse sestavine narežite na kocke.

3. Tajski jogurt


Azijska hrana je lahko zanimiva popestritev vsakdanjega jedilnika. V jogurt zmešajte kumare, korenček, malo arašidov, peteršilja, dodajte malo soka limete, paše tudi sezam, rdeča paprika in kurkuma. Na koncu začinite s kajenskim poprom. Dodatna sol ni potrebna.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani