Interaktivni dodatki:






Datum: 20. JAN 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Smoothie, ki odganja ženske težave

Kaj je lahko boljšega, kot kozarec zdravja in energije za zajtrk, ki razstruplja telo, blaži vnetja in poskrbi za ravnotežje estrogena.

Sestavine v tem napitku so koristne za vse. Kozarec ananasa na primer vsebuje 75 % dnevnih potreb po magneziju. Ima izredno veliko vitamina C (tega ni nikdar preveč). in celo vrsto drugih zdravilnih snovi.

Sestavine:

  • 1 žlička kurkume v prahu
  • 1 žlica lanenih ali chia semen
  • skodelica ananasa (svež je najboljši, lahko pa tudi iz kompota)
  • 1 žlička kokosove masti
  • sok ene limone
  • 1 banana
  • 1 skodelica vode
Priprava:

Pomembno je, da uporabite prekuhano vodo, ki je ohlajena na sobno temperaturo. Vse sestavine dajte v mešalnik in jih dobro premešajte, da dobite gladko zmes. Predvsem je to pomembno, če uporabite lanena semena.

Kurkuma v napitku bo poskrbela za ravnotežje estrogena. Estrogen je namreč hormon, ki nastaja v jajčnikih, z njim pa so povezani najbolj neprijetni stranski učinki, ki jih doživljajo ženske, pa tudi moški. Estrogen je verjetno tudi snov, ki najbolj vpliva na odvečne kilograme, saj spodbuja kopičenje maščob, zato je zelo pomembno, da pazimo, da ga ni preveč in ne premalo.

Ananas ima največ vitaminov, ko je svež, skoraj enako dober pa je tudi zamrznjen, če ne gre drugače, pa tudi v kompotu. Če uporabite tega iz kompota, ga pred uporabo pod tekočo vodo sperite, da nekoliko zmanjšate količino sladkorja. Mnogi nutricisti verjamejo, da ima ananas vse vitamine, ki jih telo potrebuje čez dan. Poleg veliko magnezija, ki je pomemben za ljudi, ki trpijo zaradi osteoporoze, ima še veliko vitamina C in A, kar izboljšuje vid.

Vitamin C iz ananasa pa v kombinaciji z limoninim sokom dobro vpliva tudi na izgled kože, je izjemno močan pri zdravljenju aken, od znotraj čisti kožo, vsebuje pa izredno veliko antioksidantov. Prav zaradi tega je ta napitek dobro popiti pred telovadbo. Priporočljivo je, da se po tem dobro spotite.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani