Interaktivni dodatki:






Datum: 11. MAR 24 - DOBRO JE VEDETI

4 jedi, ki najhitreje topijo maščobe okrog trebuha

Maščobe se najlažje in najhitreje naberejo okrog trebuha, žal pa pogosto tam tudi ostanejo.

Problem maščob okoli trebuha je večinoma posledica nepravilne prehrane ob neprimernem času. Če torej zvečer jemo preveč in po vrhu še nezdravo, je telo nekoliko zbegano, prekine se normalen ciklus prehranjevanja, informacije, ki jih možgani dobijo iz prebavnega trakta, pa prispejo z 20 minutno zamudo. Med tem pa vi pojeste že skoraj vso večerjo.

Zato vam priporočamo, da v primerih, ko vas napade neubranljiv napad apetita, pojeste eno od naslednjih živil, ki učinkovito topijo maščobe okrog trebuha. Tako boste dobili dvojni učinek. Najedli se boste, pa še nekaj kilogramov izgubili.

1. Mleko in mlečni izdelki
Živila bogata s kalcijem pomagajo zmanjšati količino maščob v telesu. Vsak dan bi morali popiti vsaj pol skodelice jogurta, poleg tega pa jogurt pomaga sprostiti mišice, spanec pa bo boljši.

2. Češnje in višnje
Češnje in višnje so zelo učinkoviti topilci maščob, poleg tega pa imajo veliko antioksidantov, ki pomagajo pri zdravljenju rakavih obolenj. Idealno je, če za malico pojeste nekaj češenj z jogurtom ...

3. Orehi
Orehi so bogati z magnezijem, kar je pomembno za zmanjšanje nivoja kortizola v telesu. Kortizol je namreč hormon, ki spodbuja apetit. Poleg tega so orehi še hranljivi in zdravi.

4. Ribe
Ribe imajo veliko beljakovin in proteinov, ki pospešujejo procese gorenja kalorij. Poleg tega so še izredno hranljive in zdrave. Kuhana riba brez priloge je izredno zdrava večerja, ki bi si jo morali privoščiti vsaj dvakrat na teden.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani