Interaktivni dodatki:






Datum: 21. MAR 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zakaj je spal s to vrečko na prsih?

Nek Romun je cel teden spal z majhno vrečko na prsih in presenetil zdravnike ...

Zgodba je preprosta, recept pa zelo poučen in uporaben. Nek Romun je dlje časa pokašljeval, preizkusil celo vrsto zdravil, izboljšanja pa ni bilo. Nato je od neke lokalne zeliščarke dobil nasvet, ki je postavil njegovo krhko zdravje na glavo. Naročila mu je, da majhno bombažno vrečko napolni s kafro in jo cel teden nosi okrog vratu.

Kaj se je zgodilo potem?

Kafra je voskasta aromatična snov, ki se pridobiva iz drevesa kafrovca, lahko pa jo dobimo tudi sintetično, vendar je slabše kvalitete. Deluje kot rahel lokalni anestetik in antibiotik, zaradi močnega vonja pa so ga že v starih časih uporabljali kot repelent, odganjalec žuželk, plazilcev in kač. Najstarejši zapis o kafri je iz kuharske knjige iz 13. stoletja, kjer je objavljen recept za datelje z medom, ki so začinjeni s kafro.

Eterično olje kafre pomaga pri lajšanju artritisa, revme, pomaga pri regeneraciji kosti, mišic ...

A vrnimo se k Romunu iz uvoda. Ko je po dobrem tednu spet šel k zdravniku na pregled, je bilo njegovo zdravje, kot prerojeno. Izboljšal se mu je krvni obtok. Krčne žile so skoraj izginile. Vnetja, ki so se mu pred tem pojavljala, kot po tekočem traku, so izginila. Izboljšala se je prebava, presnova ...

Kar pa je najpomembneje, vrečka je pozdravila kašelj.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani