Interaktivni dodatki:






Datum: 17. APR 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako se samo z dvema sestavinama znebiti ene najhujših odvisnosti sodobnega časa?

Če jemo veliko sladkorja, potem v telesu ustvarjamo pogoje za razvoj človeku škodljivih bakterij.

Sladkor povzroča eno najhujših odvisnosti in mnoge bolezni sodobnega časa nastanejo samo zato, ker pojemo preveč sladkorja. Še posebej pazljivi moramo biti pri otrocih, kjer pri običajni prehrani količine sladkorja presegajo meje normalnega. Za veliko jedi sploh ne vemo, da vsebujejo sladkor in to ne prav malo.

Zaradi preveč sladkorja se v telesu ustvari kislo okolje, to pa je idealno za razvoj raka, tumorjev, metastaz. Povišan sladkor povzroči tudi sladkorno bolezen zaradi katere vsako leto oslepi več tisoč ljudi, sladkorna povzroča gangreno in vse to se dogaja že pri mladih, zelo mladih. Sladkor tudi dviguje pritisk in je med glavnimi krivci za nastanek srčno-žilnih bolezni. In še največja nadloga: sladkor redi, povišana telesna teža pa močno vpliva na vse, kar počnemo v življenju.

Če mislite, da niste odvisni od sladkorja, poskusite en dan preživeti brez njega. Jejte samo jedi za katere ste prepričani, da ne vsebujejo umetno dodanih sladil. Če se boste na ta dan počutili utrujeno, zaspano, depresivno, brez energije in ves čas boste čutili, da vam nekaj manjka, potem ste že zelo močno zasvojeni. Da bi se namreč povsem odvadili sladkorja bi morali brez njega vzdržati vsaj 40 dni, pri tem pa bi se morali izogibati tudi fruktoze, sladkorja v sadju ...

Ker pa je 40 dnevna brezsladkorna dieta precej zahtevna, si lahko pomagate s preprosto bližnjico. Potrebni sta samo dve sestavini:

  • 100 gramov lanenih semen
  • 10 gramov nageljnovih žbic
Priprava:

Obe sestavini zmešajte in jih dajte v mlinček za zrna, da dobite fin prah. Vsak dan zjutraj na tešče zmešajte dve žlički te mešanice v kozarcu mlačne vode, lahko pa čez dan to dodate tudi drugim jedem.

Zakaj to početi?

Hitro boste ugotovili, da tisti dan, ko boste popili to mešanico, ne boste čutili želje po sladkem. Po nekaj dneh želje po sladkem sploh ne boste več imeli.

Paziti pa morate le, da te dni jeste veliko hrane, ki je bogata z magnezijem (stročnice, oreščki, polnovredne žitarice, rjav riž, zelena zelenjava).

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani